Το αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ Χαρδαλιά στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου για τις πτήσεις από το εξωτερικό. Στόχος των επισκέψεων είναι ο συντονισμός των διαδικασιών που απαιτούνται για τη ασφαλή επανέναρξη λειτουργίας των αεροδρομίων. 

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε στο αεροδρόμιο της Καβάλας γύρω στις 10 το πρωί όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους από την αυτοδιοίκηση, τις ένοπλες δυνάμεις, την πολιτική αεροπορία, την πυροσβεστική και την αστυνομία.

 

 

Όπως τονίστηκε την ευθύνη για όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια θα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

 

 

2 Ιουλίου οι πρώτοι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Καβάλας

 

Οι πρώτοι επιβάτες θα αφιχθούν στον αερολιμένα της Καβάλας την προσεχή Πέμπτη (2 Ιουλίου) προερχόμενοι από την Πολωνία και τη Γερμανία κι έχοντας ως τελικό προορισμό τόσο το νησί της Θάσου όσο και περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

 

«Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από κάθε προτεραιότητα», τόνισε με έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε την οικονομία, αλλά τα θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες- επισκέπτες μας αλλά και για το γενικό πληθυσμό, τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική κινούμαστε βήμα βήμα. Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον αερολιμενάρχη και με την ομάδα που θα αναλάβει την υγειονομική διαχείριση και τον έλεγχο των δειγμάτων».

 

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι και στο αεροδρόμιο της Καβάλας θα γίνονται πλέον στοχευμένα 60 τεστ ημερησίως και ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό των πτήσεων και τον όγκο των επιβατών που θα έρχονται. Την υγειονομική διαχείριση θα αναλάβει κλιμάκιο των Ένοπλων Δυνάμεων, ενώ όλα τα τεστ θα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε 24 με 36 ώρες

Φωτογραφίες από center tv