Επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας την οποία κοινοποιούν στα μέσα ενημέρωσης απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου σχετικά με τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

 

Κύριε Διοικητά

Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την αναστολή λειτουργίας και ακύρωση των προγραμματισμένων εξετάσεων στο μαστογράφο με την παντελώς ανυπόστατη αιτιολογία ότι αυτό συμβαίνει λόγω χορήγησης οφειλομένων ημερών ανάπαυσης στους εργαζόμενους στο Ακτινολογικό!

 

Έχετε ήδη πολλές φορές ενημερωθεί από τον Διευθυντή του Ακτινολογικού εργαστηρίου με αναφορές του (ενδεικτικά 7-5-18,9-1-19,24-9-19,24-10-19 κ.ο.κ) για την ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση  σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού, αλλά αδιαφορήσατε, με συνέπεια σήμερα στο Ακτινολογικό εργαστήριο να υπηρετούν σε κυκλικό ωράριο δεκατρείς (13)Τεχνολόγοι (από δεκαοκτώ (18) που υπηρετούσαν το 2016), και να τους οφείλονται συνολικά 585 ημέρες ανάπαυσης, εκτός των οφειλομένων ημερών αδείας. Είναι αντιληπτό πως με αυτό τον οριακό αριθμό εργαζομένων είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν  πρόσθετες λειτουργίες πλην της εφημέρευσης και των επειγόντων περιστατικών δεδομένου πως αριθμητικά καλύπτεται μόνο η εικοσιτετράωρη λειτουργία και οι Αργίες. Να επισημανθεί πως οι Τεχνολόγοι εργάζονται υπό δυσμενείς και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας(Ακτινοβολία)  η δε ημερήσια ,η  εβδομαδιαία ανάπαυση και η απομάκρυνση από την εργασία θεωρείται άκρως επιβεβλημένη ! Παρά την δυσχερή κατάσταση  η αναστολή λειτουργίας του μαστογράφου δεν οφείλεται στην χορήγηση των ημερών ανάπαυσης στους εργαζόμενους !

 

Σας καλούμε, άμεσα, να προχωρήσετε στην πρόσληψη επτά Τεχνολόγων για το Ακτινολογικό εργαστήριο διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και προσφυγή στις Εισαγγελικές αρχές.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                   ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ