Υπουργείο Μετανάστευσης

Την οργάνωση και την λειτουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες επιθεώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης κατά τις επισκέψεις εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί.

Εκδόθηκαν την Τρίτη (24/10) και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 2Κ/2022 (Φ.Ε.Κ. 8/23.02.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εκατόν έξι (106) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

Συνολικά 427 εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ., που ασχολούνται με την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια, ενημερώθηκαν πως θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον. 

“Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/12/2023 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το μέλλον των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νέα προκήρυξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για 220 προσλήψεις υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στις 28 δομές φιλοξενίας.Ο στόχος του υπουργείου είναι να βελτιώσει την λειτουργία όλων των Δο