Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Το όνομα του μακροβιότερου Υπουργού Βορείου Ελλάδος στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, Νικόλαου Μάρτη, φέρει από σήμερα η αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, μετά την τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία συγγενών του Βορειοελλαδίτη πολιτικού, ο οποίος απεβίωσε στις 12 Νοεμβρίου 2013 σε ηλικία 98 χρόνων.

Σε μια γιορτή για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, που πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, παρουσιάστηκαν οι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) χτες, 11 Ιουνίου 2019, στις 7 μ.μ

Οι  σύλλογοι που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» παρουσιάζονται σε εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) την επόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στις 7 μ.μ.,  στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών και Συνεργατικά Σχήματα και Δίκτυα-ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Παραγωγής και Προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντων.

Αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου, υπουργός Μακεδονίας-Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου θα επισκεφτεί το νομό Καβάλας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής: 

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κατά το έτος 2015, και ακολουθώντας την από πολλών ετών πάγια τακτική του Υπουργείου, προχώρησε, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε καταχώριση μηνύματος που προέβαλε τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε δεκάδες εφημερίδες περιφερειακής και πανελλήνιας κυκλοφορίας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου