βροχή

Τα πιο αξιόλογα ύψη βροχής σε mm που έπεσαν τις τελευταίες ώρες στο Δήμο Καβάλας παρατηρούνται στα ορεινά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά λόγω κακοκαιρίας η αναβίωση του εθίμου "Για βρέξ' Απρίλη μ", σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου 2023.

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έχουν πέσει τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική-βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου και στην ανατολική-βορειανατολική πλευρά της Θάσου σύμφωνα με το meteokav.

Τα στατιστικά λένε ότι η πιθανότητα να χτυπηθείς από κεραυνό είναι μικρότερη από μία στο εκατομμύριο, ενώ οι 9 στους 10 από όσους πράγματι χτυπηθούν, θα επιζήσουν.

Εντυπωσιακό βίντεο από τον Λιμένα Θάσου με μια ιδιαίτερα εκκωφαντική βροντή.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη, όπως φαίνεται από τον χάρτη που αναρτά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μια χορταριασμένη σχάρα απορροής των νερών της βροχής στην οδό Κ. Δημητριάδη στον Λιμένα συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός κατοίκου της περιοχής. Τη φωτογραφία μοιράστηκε με τους φίλους του στο διαδίκτυο ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει στην περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το νηπιαγωγείο στον Ποτό της Θάσου. Μία αίθουσα του σχολείου πήρε νερό από τη βροχή κοντά στον ηλεκτρικό πίνακα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 

Επιδείνωση θα παρουσίαση το σκηνικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό για την Τρίτη (12/10) τις βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού.

 

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κακοκαιρίας «Αθηνά» ο νομός Καβάλας το επόμενο διήμερο θα επηρεαστεί περισσότερο

"Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο ισχυρό θερμό κύμα που τα τελευταία 24ωρα έχει ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά ακόμα και στους 40 βαθμούς σε αρκετές περι

Συνέχιση της αστάθειας αναμένεται τις επόμενες μέρες. Αναλυτικότερα, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Πέμπτης (17/6) αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες κ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ (08/03/20 11:30 Β – Α.Α.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει στους δρόμους της Καβάλας η βροχή που ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου. Στην οδό Δαγκλή σηκώθηκε φρεάτιο καθιστώντας επικίνδυνο το οδόστρωμα.

Η αφρικανική σκόνη θα φέρει λασποβροχές. Το φαινόμενο θα επηρεάσει κυρίως ανατολική και νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αν και η ένταση των φαινομένων κατά κανόνα δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2018 σε περιοχές του Νομού Καβάλας χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά από ενα σύντομο διάλειμμα καλοκαιρίας και σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, το άστατο σκηνικό του καιρού επιστρέφει το Σαββατοκύριακο με μπόρες αλλά και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η νέα κακοκαιρία που σαρώνει από τη Δευτέρα το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έφερε ξαφνικά το... φθινόπωρο.

Υπό καταρρακτώδη βροχή πάνω από 1.500 επισκέπτες βρέθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου, στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας στο 10ο Wood Water Wild Festival, για να απολαύσουν την όμορφη φύση και να κάνουν δράσεις όπως το paintball, η ιπασσία και πολλά άλλα.

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά 15:00, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υποδηλώνοντας την αστάθεια που θα παρουσιάσει ο καιρός της επόμενες ημέρες.