βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο πρώην υπουργοί θα μιλήσουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας, το βιβλιοπωλείο Εκλογή και οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ την Πέμπτη, 6 Απριλίου

Η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας ανακηρύχθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως μία μέρα κινητοποίησης των αναπήρων, των φορέων τους και των κινημάτων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας για ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων.

Τροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού, απαξ για το έτος 2020, στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορωνοϊού υπογράφει η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Σειρά ερωτήσεων αλλά και δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση των Περιφερειακών ΜΜΕ κατέθεσαν προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Πέτσα, 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με ερώτησή του που συνυπογράφουν 22 ακόμα βουλευτές ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει την "αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη" που άσκησε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε βάρος του επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν εάν αληθεύει ότι το υπ. Εργασίας προτίθεται να μεταφέρει τις αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ στον ΟΜΕΔ δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ και απαξιώνοντας τη διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών εις βάρος των εργαζομένων.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες έκλεισαν την τριετία 2011-2013, με βασικές αιτίες την οικονομική κρίση και την αδιαφορία των τότε κυβερνήσεων για οικονομική στήριξη και εξασφάλιση πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού.

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τις προσλήψεις που έγιναν στις νοσοκομειακές μονάδες της ΠΑΜΘ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεΐμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Τάκης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, για το νόμο που αφορά στο λεγόμενο «Επιτελικό Κράτος», κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στη Βουλή. Στη διάρκεια της ομιλίας της προκλήθηκαν αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών της ΝΔ. 

 

Οι εκλογές τελείωσαν όμως κατά το τριήμερο συζήτησης στη Βουλή, αντί προγραμματικών δηλώσεων ακούσαμε κυρίως επανάληψη προεκλογικών συνθημάτων.  

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2019 στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου με την παρουσία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη, συμμετείχε η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η νέα χαλαζόπτωση στο νομό Καβάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιουλίου, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αγροτών αλλά και του τουρισμού μας. 

 

Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» δικαιώνει, για μία ακομα φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντά στη δήλωση του κ. Μακάριου Λαζαρίδη, υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το συνταγματικό περιορισμό των βουλευτικών θητειών.

 

Η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, απαντώντας σε πρόσφατη ανάρτηση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος ανακάλυψε με μεγάλη καθυστέρηση την ανάγκη να τεθεί όριο στις κοινοβουλευτικές θητείες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Στο νησί της Θάσου περιόδευσαν το Σάββατο και την Κυριακή οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη των τοπικών οργανώσεων.

Στο πλευρό των επαγγελματιών της Θάσου που ζητούν ουσιαστική τουριστική προβολή δηλώνει η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου η οποία ενημερώθηκε από επιχειρηματίες του τουρισμού για τα προβλήματα με τα οποία άρχισε η τουριστική περίοδος

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη διαφορά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm 103,6 και στους Γ. Πηλείδη και Α. Οραήλογλου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

 

«Κανένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν εκφοβίζεται» λέει η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον τίτλο ανακοίνωσης που εξέδωσε, μετά την εμφάνιση αφισών και στην πόλη της Καβάλας αφισών με

Με απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης[3884/5-9-2007, ΦΕΚ Β’ 1970/2007], σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ.3,4,5 και 6 του Νόμου 3481/2006, αποκλειστικά αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία  της οδού Νυρεμβέργης

Για τις 17:00 σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου έχει οριστεί το ραντεβού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των περιοχών από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα.

Η είδηση της αιφνίδιας αποδημίας του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, γέμισε με οδύνη το χριστεπώνυμο πλήθος. Η πνευματική ποιμαντορία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών διακόπτεται με τον αδόκητο θάνατό του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην Εκκλησία μας που στερείται τον τοπικό ποιμενάρχη της.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, συναντήθηκαν  με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής του νομού Καβάλας. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, στάθηκε ο προς ψήφιση νόμος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο γ.γ. του Υπουργείου, διαβεβαίωσε πως αφού λύθηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το θέμα και πως σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση παραχώρησης του κτιρίου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.

Ανακοίνωση με την οποία απαντούν στους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλέοντας παράλληλα με την διοίκηση της εταιρίας, εξέδωσε το σωματείο εργαζόμενων στην Kavala Oil «Το βαρέλι». Η απάντησή τους αφορά στην πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή όπου μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «σκανδαλώδη ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης»...