Βοήθεια στο Σπίτι

Στο προσωπικό του Δήμου Νέστου ανήκουν πλέον υπάλληλοι από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” μετά από 21 έτη στο πρόγραμμα.

Στη δυσκολότερη κατάσταση στα 20 χρόνια που λειτουργεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται οι συνολικά 3.000 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. 

Οι εργαζόμενοι θεωρούσαν ότι με την προκήρυξη θα εξασφάλιζαν τη θέση εργασίας τους, αφού οι περισσότεροι εργάζονται για πάνω από 15-18 χρόνια και ως εκ τούτου είχαν προϋπηρεσία, άρα και αυξημένη μοριοδότηση.

Ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουλίου μετά το αίτημα της Συμπαράταξης Πολιτών για ονομαστική ψηφοφορία στο θέμα της υλοποίησης της απόφασης του δικαστηρίου για τις εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι. 

Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν οι εργαζόμενες του Νομικού Προσώπου «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας το οποίο συνεδριάζει και αυτό που προκύπτει είνα

Ενόψει των ημέρων του Πάσχα, εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι", των ΚΑΠΗ και των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ετοίμασαν τσουρέκια και έβαψαν αυγά́, που μοιράστηκαν την

Επιστρέφει μετά από αρκετούς μήνες αποχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η "Συμπαράταξη Πολιτών" μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι".  

 

Ωρίμασε η ώρα για να ζητήσει ο δήμαρχος Καβάλας την ανάκληση του Εφετείου κατά της απόφασης που δικαιώνει και μονιμοποιεί τις 14 εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είπε στον kavalaNews 102.8 ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς

Οι πέντε παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας των Τσανάκα, Παπαδόπουλου, Βέρρου, Παππά και Ξανθόπουλου ζητούν να μπει ως έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας (19/4) η λήψη απόφασης για ανάκληση της έφεσης κατά των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». 

«Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε δηλαδή ότι θα σταματήσει να παρανομεί και θα εφαρμόσει την απόφαση 83/2020 του ΔΣ του νομικού προσώπου της “Αλληλεγγύης”, με την οποία οι δημοτικές παρατάξεις ενέκριναν ομόφωνα την ανάκληση της έφεσης», αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος

Αποσύρει ο Δήμος Καβάλας την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για τις 14 εργαζόμενες του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου ο Δήμος Καβάλας. 

"Περιμένουμε έστω και στο παρά πέντε ο δήμαρχος Καβάλας να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση τού δημοτικού συμβουλίου και να ανακαλέσει την έφεση κατά των εργαζομένων

Το απόγευμα της Τετάρτης (23/12) αναμένεται να πληρωθούν σύμφωνα με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες, οι καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας, οι υπάλληλοι των παιδικών και του "Βοήθεια στο Σπίτι". 

 

Την δική του απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στον επικεφαλής της παράταξης ο "Τόπος της Ζωής Μας", Μάκη Παπαδόπουλο στην ανακοίνωση του δεύτερου για απλήρωτες εργαζόμενες του

"Πλησιάζουν Χριστούγεννα και υπάρχουν εργαζόμενοι του Δήμου και νομικών προσώπων που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη μισθούς προηγούμενων μηνών. Κινδυνεύουν μάλιστα να περάσουν τις γιορτές χωρίς χρήματα", αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο Τόπος της Ζωής μας", Μάκης Παπαδόπουλος. 

 

Ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού προχώρησε στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπαράταξης Πολτιών", Άρης Βέρρος (επικεφαλής), Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης ανακοίνωσαν την απόφαση τους να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβ

"Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να σταματήσει να εκβιάζει τις εργαζόμενες του "Βοήθεια στο Σπίτι" και να ανακαλέσει την έφεση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης", αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

 

Το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι κοντά σας και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.

Απορρίφθηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από το ΚΙΝΑΛ Καβάλας για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ με την εν λόγω τροπολογία θα προσλαμβάνονταν οι εργαζόμενες του "Βοήθεια στο Σπίτι" σε προσωπαγείς θέσεις

Την άποψη ότι με την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πρέπει, εκτός από τους παλιούς,πρέπει να προσληφθούν και νέοι, εξέφρασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» είναι ένας θεσμός πολύ σημαντικός που καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων ή ανάπηρων συνανθρώπων μας, εκπληρώνοντας το δικαίωμά τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν πετύχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προετοιμάζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Οι 14 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του δήμου Καβάλας ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που αναγνωρίζει τη σχέση εργασίας τους με το ΝΠΔΔ της «Αλληλεγγύης» ως «σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου»

Για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η πραγματικότητα έχει δύο όψεις, η μία είναι αυτή του «ευχαριστούμε τους ήρωες» που εκφράστηκε με την ανάρτηση πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να τιμηθεί η προσφορά τους ως εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα όσα ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας σχετικά με το ότι δεν ενημερώθηκαν όλοι οι βουλευτές του νομού Καβάλας για τις κινήσεις του δημάρχου στο θέμα των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι...

 Καλούμε  τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση του Πρωτοδικείου,που τους δικαιώνει και να μην εφεσιβάλει την απόφαση του Πρωτοδικείου. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τη κ. Κοκκοτζή και τη κ. Σιούλα, εκπροσώπους των 14 συμβασιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας «Βοήθεια στο Σπίτι».Είχαν μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία ο Γιάννης Πασχαλίδης δεσμεύθηκε να συμβάλει στον δίκαιο αγώνα τους. 

Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει τη διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζόμενων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά και ο ίδιος προσωπικά) είχε αποφασίσει ομόφωνα να στηρίξει τη δίκαιη προσπάθειά τους. 

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες του άρχισε να λειτουργεί ο Δήμος Παγγαίου ενισχύοντας τις δομές κοινωνικής φροντίδας. Όσοι δημότες Παγγαίου χρειάζονται βοήθεια αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε μπορούν να καλούν κάθε μέρα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή

Σελίδες