τηλεφωνική απάτη

Το πρωί της Τετάρτης (23/08), ένας άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα στην Καβάλα και προσποιούμενος τον αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε αυλή εκκλησίας μία σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό, τιμαλφή και λίρες.

Απανωτές είναι οι τηλεφωνικές απάτες σε Καβάλα και Θάσο. Η συνολική λεία των επιτηδειων φτάνει τα 50.000 ευρώ. 

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος Παρασκευή (11/3), διέπραξε απάτη σε βάρος επιχείρησης στη Θάσο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος τ

Επιτήδειοι καλούν ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. 

 

Εξελίξεις στην υπόθεση απάτης του επιχειρηματία που του πήραν 4.000 ευρώ.

Σε.. μάστιγα εξελίσσονται οι τηλεφωνικές απάτες, με επιτήδειους να τηλεφωνούν σε πολίτες και να ζητούν χρήματα με την πρόφαση ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που εμπλέκεται σε περιστατικά απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων στην Καβάλα ( η μία περί

Απατεώνας προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο πήγε να εξαπατήσει τηλεφωνικά ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού με δήθεν παραγγελία μεγάλης ποσότητας ψαριών Δείτε πως περιγράφει ο αντιδήμαρχος Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος την περιπέτεια του: 

 

Θύμα τηλεφωνικής απάτης παραλίγο να πέσει ένας Καβαλιώτης ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, όταν ο δράστης προσποιήθηκε τον αντιδήμαρχο Καβάλας και του ζητούσε 9 χιλιάδες ευρώ.

 

Ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της σπείρας. Οι δράστες κατάφεραν να αποκομίσουν το χρηματικό ποσό των 7.100 ευρώ. Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν με τη μέθοδο της αγοροπωλησίας γεωργικών ελκυστήρων, μηχανημάτων, εργαλείων και εξαρτημάτων.

 

Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της Θάσου, ως εκπρόσωποι του Δήμου, ζητώντας την κατάθεση χρημάτων σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Σε βάρος του δράστη, καθώς και σε δύο (2) ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.