Θράκη

Τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς την έγκριση της Ελλάδας και παρακάμπτωντας απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου, αποκαλύπτει με επιστολή της η Κοινοτική Πρωτοβουλία "Rhodopi Guardians" από τη Βουλγαρία.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσπάθειας παρέμβασης στις ελληνικές εκλογές μέσω της Δυτικής Θράκης άφησε ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Γιαβούζ Μπαϊντάρ μιλώντας στο Open TV.

Στην επέκταση του φράχτη του Έβρου αναφέρθηκε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σε Δήμαρχο της Θράκης μετά την απολογία του στον Ανακριτή στο πλαίσιο της άσκησης δίωξης για κακούργημα. 

Έντονος είναι ο διχασμός στο εσωτερικό της μειονότητας στη Θράκη με αντικείμενο τις παρεμβάσεις του Τούρκου Προξένου στα εσωτερικά.

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Δηλητηριασμένα δολώματα βρέθηκαν σε περιοχή Natura στο Νέστο. Τα εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι της WWF Ελλάς, μετά από περιστατικό με νεκρό σκύλο.

«Ένας τόπος πολυσήμαντος, με μεγάλο ιστορικό βάθος, που πλουτίζει από τη διαφορά και δυναμώνει από τη σύνθεση των αντιθέσεων.

«Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (23/11), στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Θράκη, η επί της ουσίας υποτίμηση της Καβάλας και της Δράμας, σε ό

Η πόλη της Καβάλας μπαίνει στο «κάδρο» της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. 

 

Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή της, με την ύπαρξη, εντός του χώρου των Πανεπιστημίων, Ομάδων που στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ειδικούς φρουρούς.

 

"Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου,  που έφερε στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκης και ψηφίστηκε την Παρασκευή 4/12 στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ, τροποποιήθηκε  μια κρίσιμη διάταξη παλαιότερου νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τροποποίηση αυτή ανοίγει διάπλατα η πόρτα στις εξορύξεις χρυσού στη Θράκη", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, με τα ημερήσια κρούσματα της πανδημίας να ξεπερνούν το όριο των 2.000 ημερησίως και 19 νομούς να βρίσκονται στο επίπεδο στο κόκκινο, δηλαδή αυξημένου κινδύνου, με την Καβάλα να καταγράφει τον Οκτώβριο που μόλις μας άφησε 186 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την χώρα, ενώ από τα φαινόμενα δεν φαίνεται ότι γλιτώνουν η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

 

Μάλλον η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης δεν θα συμπεριλάβει ποτέ την Ανατολική Μακεδονία αν κρίνει κανείς από τη σημερινή (25/9) περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή.

 

Χάνουν τελικά οι περισσότεροι επιχειρηματίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, αν όχι όλα, που τους όφειλε το κράτος από την επιδότηση του κόστους μισθοδοσί

"Ο Τόλης δεν αρνήθηκε ποτέ την βοήθεια του, την προσέφερε απλόχερα και πριν ακόμη του ζητηθεί, με ένα πλατύ και αληθινό χαμόγελο που προδίκαζε νίκες, κι εκεί ακόμη που φαινόταν ανέφικτες".

Η τριανταμελής αποστολή του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, το Σάββατο 1η Αυγούστου, κατάφερε μετά από  μια πολύ απαιτητική προσπάθεια, σε κακοτράχαλο τερέν να σηκώσει την σημαία του ΔΡΟΜΕΑ στα 1611μ. του βουνού ΣΑΟΣ στην Σαμοθράκη

Με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «συναντήθηκαν» μέσω τηλεδιάσκεψης επιχειρηματίες της Θράκης και για δύο ώρες τού εξέθεσαν τα προβλήματ

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι στρατιωτικές μονάδες στη Θράκη λόγω της έντονης κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο και την επιχειρούμενη διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

 

Η SUNLIGHT, με την υποστήριξη του Ομίλου Olympia προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες δωρεές της τελευταίας περιόδου για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιώ

Tην ανάγκη να αναδειχθεί διεθνώς το θέμα των καταστροφικών επιπτώσεων από την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και στη Θράκη, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδ

O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε άρθρο του την Κυριακή στην ιστοσελίδα tvxs.gr με τίτλο «Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για το ΚΙΕΦ», αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στην Θράκη, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, και μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και για τις

Δηλώνουμε αντίθετοι σε αυτό το προεκλογικού τύπου (το λιγότερο) «πυροτέχνημα», το οποίο χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση, εξαγγέλθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στη Θράκη θα περιοδεύσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Δημόκρι

Σελίδες