Τέχνη

Συναυλία με το Σύγχρονο Ωδείο Παγγαίου διοργανώνει ο χοράρχης της χορωδίας «Μελωδή», Νίκος Μπογιάρης, στην Ελευθερούπολη.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Βαρβάρας Γιαννάκου Teunissen και της Roos Gruwel με τίτλο «Θάσος Φυσικά».

«Χρώματα στην ζωή των παιδιών» έβαλε ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης, Γιάννης Κανίογλου.

Στα κέρινα ομοιώματα και στην τέχνη του επέστρεψε μετά το ατύχημα του ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, ολοκληρώνοντας το ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η Σώτη Τυρολόγου ζει και εργάζεται στην Καβάλα και είναι μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.

Τους τοίχους του σχολείου τους ζωγράφισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, με τη βοήθεια του Γιάννη Κανίογλου. 

Στην Καβάλα επέστρεψαν το 2023, μετά την έκθεση του Δεκεμβρίου του 2018, οι τρεις σκιτσογράφοι της «Καθημερινής» με μια έκθεση που συνδιοργανώνει η «Καθημερινή» με το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ.

Ο Γιώργος Ζαχόπουλος έχει χαράξει το δικό του success story, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που ζωγραφίζει επάνω σε πίτσα

Στις 5 Ιανουαρίου 2023 στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής Γιάννης Ζαχαρόπουλος "μαθήματα ζωής".

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 μέλη της ομάδας «Οι Παραμυθάδες» επισκεφτήκαμε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας.

Φύσηξε ο Βαρδάρης και ...ενέπνευσε. Μουσική, τραγούδια, εικαστικά και κείμενα με σημείο αναφοράς την εμβληματική γειτονιά της Θεσσαλονίκης

Μια μουσική διαδρομή στη Μεσόγειο, με οδηγούς την υψίφωνο Αλεξία Βουλγαρίδου και την κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα, από την Κύπρο ως την Ισπανία και από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας.

Ποικίλουν οι αντιδράσεις των Καβαλιωτών για το γλυπτό με τα δυο χέρια στο δημοτικό κήπο της Καβάλας.

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για τα δεδομένα της Λάρισας και της Ελλάδας γενικότερα έχει αναλάβει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

«Πώς θα ήταν η Sagrada Familia αν είχε ολοκληρωθεί;» αναρωτήθηκε το στούντιο DRIFT που εδρεύει στο Άμστερνταμ. «Ας φανταστούμε ένα ολόκληρο Κολοσσαίο…», συνέχισε.

Εχθές 6 Νοεμβρίου του 2022, θεατρική ομάδα της «Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» μαζί με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας συμμετείχε στην 1η εβδομάδα ψυχικής υγείας

Φτάσαμε στη νοτιότερη πόλη της Ελλάδας, την Ιεράπετρα και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Κρητική Φιλοξενία θα μας σημαδέψει για καιρό.

Η δράση διοργανώνεται από τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών και έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων των κινηματογραφικών αιθουσών πανελλαδικά.

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει δομήσει μια στιβαρή βάση θεωρητικών, επιστημολογικών και πρακτικών αρχών οι οποίες της επιτρέπουν να δρα αυτόνομα ως ένα μέσο εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες αρχές της διερευνητικής μάθησης χαρακτηριστικό που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική.

Λέγεται το νέο πρόγραμμα που πρότεινε η Μαρία Καραβία για τη Θεάτρου Ανάβασις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021, και αφορά το τμήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.

Το παράπονo της ότι το σύστημα και τα μέσα δεν βοηθούν στο να προαχθεί Πολιτισμός, αλλά τον καταπατά, εξέφρασε μ

Μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό υιοθέτησε πρόσφατα η πόλη της Κατερίνης για να «ντύσει» με τέχνη την ασχήμια στην οποία έχουν περιέλθει οι καμπίνες του ΟΤΕ, που είναι γνωστές

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ενασχόληση των παιδιών από μικρή ηλικία με την τέχνη του θεάτρου τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

Ο Δήμος Καβάλας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Πολιτιστική Κληρονομιά Αλιευτικών Περιοχών» που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CHERISH του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe.

Σελίδες