ΤΑΡ

«Ο Δήμαρχος Καβάλας και η εταιρεία ΤΑΡ δεν έκαναν τίποτα εδώ και 1,5 χρόνο για να προχωρήσει το έργο ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος.

Σε "ναυάγιο" φαίνεται ότι οδηγείται η σύσκεψη που πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 στο Δημαρχείο Καβάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι ο ΤΑΡ εμμένει στην θέση του για όδευση από τα Τενάγη των Φιλίππων διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για θέμα κόστους.

 

Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει το θέμα των προσαγωγών και συλλήψεων των 8 που σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρεμπόδισαν το έργο του αγωγού ΤΑΡ.

Την τροποποίηση της απόφασης για την χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων αφαιρώντας απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε συγχρηματοδότηση από τον ΤΑΡ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας σε έκτακτη συνεδρίαση το λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η μεταγωγή των οκτώ κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

Ραντεβού έξω από τα δικαστήρια έδωσε για σήμερα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αλλά και η αντιπροσωπεία πολιτών που επισκέφθηκαν τους συλληφθέντες για να συνομιλήσουν για λίγο μαζί τους.

Κοινός παρονομαστής η καταδίκη της βίας στηλιτεύοντας τόσο την στάση της αστυνομίας όσο και της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ.

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης διεκδικώντας την αλλαγή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και την παύση των εργασιών.

Τα έργα άρδευσης και ύδρευσης και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν η διευθύντρια του ΤΑΡ για