Σύλλογος Ποντίων Νέστου

 «Ελπίζουμε να επανέλθουμε κοντά σας όταν οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς. Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

 

 Οι λυράρηδες του Συλλόγου Ποντίων Νέστου Γερμανίδης Κυριάκος και Κοργιανίδης Παναγιώτης συνόδεψαν την εκδήλωση η οποία λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε με λιτό τρόπο καθώς και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Αίτημα για μετονομασία κεντρικής οδού της Χρυσούπολης κατέθεσε μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Νέστου στο Δήμαρχο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 Γενοκτονηθέντες Προγόνους μας, 100 χρόνια μετά τον "καταραμένο" Μάη του 1919.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης παρουσιάζουν στην ποντιακή διάλεκτο την κωμωδία του Αριστοφάνη ‘‘Λυσιστράτη’’ την Τρίτη 30 Απριλίου (παραμονή Πρωτομαγιάς) στις 9μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσαουσέλη.

Ο σύλλογος Ποντίων Νέστου διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19:30 εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τον τίτλο «Μνήμες». Η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ποντίων στη Χρυσούπολη και θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. 

Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με θέμα «η σπορά της μνήμης ανθός της αλήθειας» διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου στις 8 το απόγευμα στο μνημείο Ποντίων Χρυσούπολης ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου.Η σχετική εισαγωγική ομιλία έγινε από τον ιστορικό Κυριάκο Χατζηκυριακίδη