στρατιωτική θητεία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς και την εξίσωση της

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, της MDCA, ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους θα γίνει η τελική αξιολόγηση για το θέμα της απόκτησης φρεγατών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα στράτευσης των γυναικών και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η μελλοντική στράτευση στα 18.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στην ακόλουθη δήλωση ανακοινώνοντας αλλαγές στη στρατιωτική θητεία

Αποδεκτή έγινε από το ΚΥΣΕΑ η εισήγηση του ΓΕΣ και έτσι αυξάνεται η θητεία των οπλιτών του Στρατού Ξηράς και εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Πλέον, οι νεοσύλλεκτοι θα υπηρετούν 12 μήνες αντί για 9 που ισχύει σήμερα.

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας, της αύξησης της θητείας στο στρατό. Όλοι θα κάνουν 12μηνο, είτε κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στον Στρατό Ξηράς.  

 

Την ξεκάθαρη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας παραγνωρίζοντας πιθανό πολιτικό κόστος επανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες προανήγγειλε από τη Θάσο όπου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.