Στάθης Γιαννακίδης

Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα για το πως ενήργησαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν κατέρρευσε το τμήμα της γέφυρας στην Καβάλα, με την πρ. δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να παραδέχονται ότι αρνήθηκαν τη λύση για να μην πιστωθεί ως επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ  (δες ΕΔΩ).

 

Για «φτηνή πολιτικάντικη μεθόδευση» κατηγορεί τη ΝΔ και την Περιφέρεια Αν.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη μελέτη του οδικού τμήματος  μήκους  6 χιλιομέτρων για τη σύνδεση του κάθετου άξονα με την Εγνατία Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Βαφεΐκων μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού 2, παρακάμπτοντας την πόλη της Ξάνθης. 

Σήμερα έχοντας απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος διαθέτουμε μια σύγχρονη ολιστική στρατηγική η οποία έχει συν διαμορφωθεί με τις τοπικές κοινωνίες ως ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που ενισχύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο.  

 

Τη Δευτέρα ο Υυφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής βρέθηκε στους οικισμούς Ζυγού, Φελώνης, Πηγαδίων και Λευκόπετρας. Την Τρίτη επισκέπτεται τους οικισμούς Κουτσού, Πολυσίτου, Σελίνου. Τέλος, την Πέμπτη πρόκειται να παραβρεθεί στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα. 

Σας ανακοινοποιούμε την πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας που θα έχει έδρα την Ξάνθη

O Yφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κάθετος Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Μελίβοια-Δημάριο», ύψους 40.500.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αύξηση 8% έκλεισε η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Κομισιόν για τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου. 

O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε άρθρο του την Κυριακή στην ιστοσελίδα tvxs.gr με τίτλο «Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για το ΚΙΕΦ», αναφέρει:

Μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την περιοχή της ΑΜΘ και σχετίζονται με την επικείμενη τριπλή εκλογική αναμέτρηση έθιξε στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, θέτοντας ουσιαστικά τα διλήμματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν υποψήφιοι και ψηφοφόροι.
 

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην Ολομέλεια της Βουλής, μίλησε την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της στελέχωσης τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) καινοτόμων επιχειρήσεων και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την 4ηΒιομηχανική Επανάσταση, όπως η Πληροφορική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Φωτονική, τα Προηγμένα Υλικά, η Νανοτεχνολογία, η Βιοτεχνολογία και η Ρομποτική. 

Ένα σημαντικό «εργαλείο» για την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα είναι πλέον διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σε ανάρτησή του, μετά τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στην Ξάνθη και τις αναρτήσεις σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας από τα στελέχη της ΝΔ για επέκταση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, υπενθυμίζει ότι...

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο γραφείο του υφ. Οικονομίας, Στάθη Γιαννακίδη συμμετείχε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ Νέστου.

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, και της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, επιτεύχθηκε η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ

Την άμεση λύση που είχε προτείνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της γέφυρας που έπεσε στην Καβάλα θυμίζει με σχόλιό του στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακί

   Μία νέα πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι ο στόχος του έτους 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχει καλυφθεί.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειράς μελετών για οδικές υποδομές στην ΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.418,642

Τα προγράμματα Interreg, της λεγόμενης «εδαφικής συνεργασίας» Ελλάδας-Βουλγαρίας, απευθύνονταν έως τώρα σε φορείς του Δημοσίου ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2018 αφορούν -μεταξύ άλλων- και στα νησιά της Θάσου, Σαμοθράκης, λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, και λιμενικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αβδήρων

 

Με την  υλοποίηση του παραπάνω έργου θα επιτευχθεί η μετατροπή του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» σε αμιγώς επιβατικό και τουριστικό λιμένα με την  δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. 

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα.

 

Στο πλαίσιο των επαφών του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη στην Αθήνα, για την προώθηση σημαντικών θεμάτων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον               υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη  με επίκεντρο την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου

Τις εργασίες της  4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014 – 2020 που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα την Παρασκευή 16/11, χαιρέτ

«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έγινε συζήτηση ρεαλιστική και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα επί της ουσίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αμέσως μετά την λήξη της δίωρης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018

Στην Καβάλα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί μέλη της κυβέρνησης με αφορμή την

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 2.000.000 για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».  

Οι δυο υφυπουργοί επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Καβάλας στο γραφείο της, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018, με την ευκαιρία της παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου KavalaExpo2018, ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. 

Σελίδες