Ροδόπη

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων, από τις 14.00 το μεσημέρι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Σε αυτούς που πιάνουν τα πληκτρολόγια και βγάζουν πορίσματα στα social media για τα αίτια των πυρκαγιών απαντά το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Ξανθίππη Παρασκευά.

Περιοδεία σε μειονοτικά χωριά της ορεινής Ροδόπης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου η Ντόρα Μπακογιάννη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αντιδημοκρατισμό αυταρχισμό και εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος καταγγέλλει ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη. 

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, αξιωματικός εν αποστρατία και μέχρι πρότινος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης.

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Δημήτρη Παπαδήμο η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ένα πανέξυπνο σκυλί ράτσας Border Collie πέρασε από μια ειδική και δύσκολη εκπαίδευση, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην προσπάθεια διάσωσης και διαφύλαξης της άγριας πανίδας στην πανέμορφη οροσειρά της Ροδόπης.

Στην “Τσίχλα” της Ροδόπη βρέθηκε ο σύλλογος “Planet” στην τελευταία δράση του.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται δύο Έλληνες Πομάκοι από την ορεινή Ξάνθη, ο Ερτζάν Καρά Οσμάν και ο Αχμέτ Γκαρόγλου οι οποίοι ίδρυσαν το 2006 την εταιρία «Rodopi» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Επτά Καβαλιώτες συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο για την προσέγγιση του οποίου απαιτήθηκε μια επίπονη πεζοπορία 4 ωρών...

Περιπέτεια για περισσότερα από 200 άτομα, πολλά εκ των οποίων παιδιά, τα οποία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το βράδυ της Κυριακής (31/7) στα Αρριανά Ροδόπης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου, όταν ΙΧ φορτηγό, που οδηγούσε 57χρονος μεταφέροντας παράνομα 17 μετανάστες, προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας, με συνέπεια να ανατραπεί.

Στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες σε Καβάλα, Θάσο και Ροδόπη έβαλαν απατεώνες. Χρησιμοποίησαν διάφορα κόλπα για να τους ξεγελάσουν και τους πήραν συνολικά πάνω από 50.000 ευρώ.

«Ένας τόπος πολυσήμαντος, με μεγάλο ιστορικό βάθος, που πλουτίζει από τη διαφορά και δυναμώνει από τη σύνθεση των αντιθέσεων.

Το δάσος του Φρακτού είναι έκτασης περίπου 120.000 στρεμμάτων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της οροσειράς της Ροδόπης. Γίνεται προσπάθεια ένταξης του παρθένου δάσους Φρακτού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Βασίλης Τσαρακτσίδης είναι 23 ετών από τη Ροδόπη και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια προσωπική του ιστορία που έχει να κάνει με bullying (εκφοβισμό) που βίωσε από συμφοιτητές του.

 

Αλλάζουν τα δεδομένα για την είσοδο πολιτών από την Ελλάδα στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με το inkomotini.gr, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα εισέρχονται στη Βουλγαρία θα πρέπει να κατέχ

Αν μια περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης ευνοήθηκε περισσότερο από τον Θεό και τη φύση, είναι αναμφίβολα η περιοχή της οροσειράς της Ρο

Σεισμός εντάσεως 3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα στις 4,29 τη νύχτα, ώρα Ελλάδας (2.29 ώρα Γκρίνουιτς) στη Ροδόπη, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Κομοτηνής και 1,5 χιλιόμετρο βόρεια βορειοδυτικά του οικισμού Πάσσος,

Νέος Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ορίστηκε ο πατέρας Γρηγόριος Φραγκάκης με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο νέος Αρχιγραμματέας έλκει την καταγωγή του από τις Σάπες Ροδόπης.

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης η προσφυγή του Δήμου Καβάλας κατά της απόφασης για σφράγιση του πάρκινγκ «Ροδόπη» στο κέντρο της πόλης. 

"Λίγα ιστορικά στοιχεία για τα υπαίθρια πάρκινγκ της πόλης μας. Διότι διαπιστώνω πως η μνήμη όσων έχουν αναλάβει υψηλά αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια συνεχώς ξεφτίζει" αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. 

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη η Περιφερειακή Παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ζήτησε την παρέμβασή του για την αποτροπή της ανατύπωσης τουριστικού φυλλαδίου για την Π.Ε. Ροδόπης, που τυπώθηκε πρώτη φορά το 2016 και  τώρα αποφασίστηκε η ανατύπωση του από την Οικονομική Επιτροπή, με κόστος 7.000 €. 

 

Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Διώξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, μέλος της οποίας, προσποιούμενο τον αγοραστή, εμφανίστηκε στο σημείο όπου είχε οριστεί ραντεβού για αγοροπωλησία όπλων και ναρκωτικών, έναντι του ποσού των 6.000 ευρώ. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σελίδες