Ραχώνι

Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας τονίζουν με ανακοίνωση τους, ότι πρέπει να γίνουν έργα στο δίκτυο ύδρευσης στη Σκάλα Ραχωνίου και στη Σκάλα Καλλιράχης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: “Οι κάτοικοι της Καλλιράχης τη Δευτέρα 1 Απριλίου έδωσαν αγωνιστικό παρών στο δημοτικό συμβούλιο, και θα δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στον εμπαιγμό και τις προεκλογικές μπαρούφες της παράταξης Κυριακίδη, ότι το δίκτυο ύδρευσης θα ήταν έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024.”

Η σύμβαση για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Ραχώνι της Θάσου, από τον Άι Γιάννη έως το παλαιό ελαιοτριβείο, υπεγράφη στις (09/02).

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος, πραγματοποίησε τη πρώτη του εξόρμηση για το νέο έτος.

Η φωτιά προκλήθηκε από ένα πλατάνι που έπεσε επάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στο Ραχώνι της Θάσου. Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν ένα πλατάνι έπεσε επάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ και πήρε φωτιά

Σύμβαση για το έργο "Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης" υπογράφηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023. 

Την Παρασκευή (21/04) έγινε η δίκη για τη φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία στο Ραχώνι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (16/04).

Αναβολή ζήτησε και πήρε από το αυτόφωρο ο 41χρονος που κατηγορείται ότι ανήμερα του Πάσχα έβαλε φωτιά κι έκαψε το σπίτι τής πρώην συζύγου του στο Ραχώνι της Θάσου. 

Το μεσημέρι της Τρίτης (18/04) θα δικαστεί ο 41χρονος άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό μονοκατοικίας στο Ραχώνι.  

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (16/04), ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία στο Ραχώνι Θάσου, με το σπίτι να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (16/04), ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία στο Ραχώνι Θάσου, με το σπίτι να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Έντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει στο Ραχώνι της Θάσου η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Μία φωτογραφία τραβηγμένη από ψηλά ανάρτησε στο Facebook η διευθύντρια της ΔΕΥΑ Θάσου Αργυρώ Μαύρου στην οποία απεικονίζεται ο ορεινός οικισμός του Ραχωνίου.

Πάνω από τρία περιστατικά φωτιάς από κεραυνό αντιμετώπισε το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των εθελοντών

Τις τελευταίες ώρες διακινείται στο διαδίκτυο η πληροφορία ότι το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουλίου εντοπίστηκε, σε δασική έκταση στο Ραχώνι της Θάσου ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από 7-04-2021 έως 16-04-2021 από το Ραχώνι έως την Καλλιράχη, έλαβε η Αστυνομία, για εργασίες ασφαλτόστρωσης (φρεζάρισμα υφιστάμενου τάπητα-κατασκευή νέας στρώσης τάπητα).

“Εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου»,

γράφει ο 

Νικόλαος Σ. Τσιλογεώργης, 

πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ στην Σκάλα Ραχωνίου στη Θάσο όταν αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 40χρονο οδηγό μηχανής από τον Πρίνο. 

Εξιχνίαση κλοπής από οικία σε χωριό της Θάσου.  Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες