ψεκασμοί κουνούπια

Η καταπολέμηση των κουνουπιών και οι ψεκασμοί άρχισαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα από ότι συνήθως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άρχισε την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ.

Την Πέμπτη (13/07) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος στο Δήμο Νέστου, στις περιοχές της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου, της Ν.Καρυάς, του Χαϊδευτού, του Μοναστηρακίου, της Κεραμωτής, του Ερατεινού, του Αγιάσματος, των Πηγών και στην περιοχή του αεροδρομίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε πως θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στο Δήμο Νέστου, την Τετάρτη (12/07) από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Η Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας ενημερώνει πως από τις αρχές Απριλίου έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί και το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2023.

Την Παρασκευή (31/03) θα αρχίσουν στη Χρυσούπολη, στην Κεραμωτή και όχι μόνο, ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Άρχισαν οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Έγιναν ψεκασμοί επίγειοι και από αέρος από αρμ

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ψεκασμών επίγειων και εναέριων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σε όλους τους Δήμους του Νομού της Καβάλας, με στόχο την

Την Παρασκευή 9 Απριλίου αρχίζουν οι εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με προτεραιότητα μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας. 

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, συνεχίζεται με επιτυχία το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών επίγειων και εναέριων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσω τεχνολογίας και με οικολογικά φάρμακα συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων, και της Καβάλας και Θάσου, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών

Περιμετρικά του οικισμού του Χρυσοχωρίου, με σημείο έναρξης και τερματισμού το πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο του οικισμού με κατεύθυνση από Χρυσούπολη προς Χρυσοχώρι

Έγκαιρη ειδοποίηση – ενημέρωση εξέδωσε το Τμήμα Μεταδοτικών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας με την οποία δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τι δράσεις που πρέπει να αναπτύξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έτσι ώστε να περιορίσουν τα φαινόμενα αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών το καλοκαίρι.