Πολιτική Καβάλα

Πτώση στην επιβατική κίνηση πάνω από 45% σημείωσε το αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος για τον Οκτώβριο του 2022 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019.

Εκλογές νωρίτερα ακόμα και από τον Σεπτέμβριο προέβλεψε σε συνέντευξή του Ράδιο Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Νίκος Καραχάλιος.

Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Μάκης Παπαδόπουλος: Παρουσιάζουμε στους πολίτες του Δήμου μας τα ολοκληρωμένα και πλήρη ψηφοδέλτια με τα οποία διεκδικούμε την ψήφο των δημοτών για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και για το Κοινοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στις κοινότητες των οικισμών, η παράταξή μας επιδίωξε την ενίσχυση της ενότητας των τοπικών κοινωνιών και επέλεξε τα μέλη μας να συνεργαστούν κυρίως με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 Απριλίου για το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές του Δήμου Καβάλας και την ατμοσφαιρική ρύπανση από τις βιομηχανίες που λειτουργούν στη Νέα Καρβάλη το ΚΚΕ Καβάλας αναφέρει:

Την μονιμοποίησή τους και την αύξηση των προσωπικών μέτρων προστασίας ζήτησαν οι σχολικές καθαρίστριες από την κυβέρνηση και τον Δήμο Καβάλας.

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου, μεταξύ των στελεχών της Fraport Greece και εμπλεκομένων φορέων με τον τουρισμό στην Καβάλα και τη Θ

«Για την Ελλάδα της Νέας Εποχής - Δίκαιη Ανάπτυξη-Ισότητα-Κοινωνική Δικαιοσύνη» ήταν το θέμα της ομιλίας του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Galaxy που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Γιώργο Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη.

Τοποθέτηση Δ. Εμμανουηλίδη στην αρμόδια επιτροπή σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, την επαγγελματική εκπαίδευση και τη συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το ΔΠΘ. Στην τοποθέτησή του ο κ. Εμμανουηλίδης αναφέρει:

Διήμερη επίσκεψη  στη Λευκωσία, από τις 22 ως τις 24 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε τριμελής διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και τους κ.κ. Μαρία Τριανταφύλλου, γραμματέα και Κωνσταντίνο Τασούλα, μέλος της Επιτροπής,