πλοία

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 το Ε/Γ – Ο/Γ Anemos θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας και δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο.

Χωρίς δρομολόγια είναι από το πρωί της Τρίτης η γραμμή Καβάλα - Πρίνος λόγω του απαγορευτικού απόπλου που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Για τον αριθμό των δρομολογίων που θα εκτελούνται κατά τη χειμερινή περίοδο, καθημερινά από Πρίνο προς Καβάλα, αντέδρασαν 18 φορείς και σύλλογοι της Θάσου και της Καβάλας.

Η κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες να χτυπήσει με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στην Καβάλα, αναδεικνύει το «Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας» με ανακοίνωσή του.

Η Thassos Seaways ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια στις 05:00 από Θάσο και 06:00 από Κεραμωτή δεν θα εκτελεστούν λόγω εκτάκτου συμβάντος.

Δείτε ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023 και τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'' Ν.Π 12524, στον νέο λιμένα Θάσου.

Ισχυρό μήνυμα έδωσε, σύμφωνα με το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, η απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου.

48ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία όλων των κατηγοριών από την Τετάρτη 08 μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών.

Για ακόμα μια χρονιά οι κάτοικοι της Θάσου έρχονται αντιμέτωποι με τη μείωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου έχει προκύψει έντονη ανησυχία στους κατοίκους και φορείς  του νησιού με την πρόταση των ναυτιλιακών εταιριών για  μείωση των δρομολογίων

Οι Έλληνες καπετάνιοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά με τις ικανότητες τους στα λιμάνια των νησιών μας. 

 

Μειωμένες τιμές έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από το λιμάνι της Κεραμωτής μέχρι το Χαϊδευτό έφτανε η ουρά των αυτοκινήτων το πρωί του Σαββάτου 19 Ιουνίου οι οδηγοί των οποίων περίμεναν τη σειρά τους για να ταξιδέψουν για το νησί της Θάσου. 

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμ

"Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία επιβατών, μελών πληρωμάτων αλλά κυρίως των κατοίκων των νησιών, δεν εφησυχάζουμε", τόνισε σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Τώρα ότι συμβαίνει" του OPEN ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.                                                   

Αναλυτικά τα πιο επικίνδυνα λιμάνια της χώρας… Εχει εκπονηθεί ένα πλήθος υποστηρικτικών μελετών (κυματική, ακτομηχανική, μελέτη πλοήγησης, ΜΠΕ, υδρολογική κ.λπ.), οι οποίες απαιτούνται για το σωστό σχεδιασμό των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

 

Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε πως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου που μισθώθηκε και θα εκτελούσε τα δρομολόγια από και προς το νησί, μέχρι τις 31 Αυγούστου.

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θάσου Τις απογευματινές ώρες χθες Δευτέρα, ότι στο Ε/Γ–Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354 το οποίο βρισκόταν λιμένα Πρίνου,

Σελίδες