Πλατεία καπνεργάτη

Nα απαλλαγούν από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων οι καταστηματάρχες του Αγίου Νικολάου και της πλατείας Καπνεργάτη, για όσο διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και στις δύο περιοχές, αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με τους επαγγελματίες να ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη την Παρασκευή (16/02).

Η οδός Κασσάνδρου έχει ήδη αρχίσει να στρώνεται με υδραπερατό σκυρόδεμα. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον KavalaNews 102,8 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ιακωβίδης τόνισε ότι τοποθετείται τσιμέντο που θα απορροφά το νερό όταν βρέχει.

“Κάνουμε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας τον έναν πεζόδρομο στην πλατεία Καπνεργάτη, και τελειώνουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με διπλές βάρδιες και πολύ προσωπικό το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη! Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη κινδυνεύει και μετάνιωσε που το άρχισε, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος.

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2024 πήρε το έργο της ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη με απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίασης της Τετάρτης 14 Ιουνίου.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη.

Την κοπή του δέντρου στην πλατεία Καπνεργάτη όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης σχολιάζει με ανάρτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης.

Βρέθηκε τελικά λύση για τις διακοπές ρεύματος στην πλατεία Καπνεργάτη. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ από τον εμπορικό σύλλογο είχαν αποτέλεσμα και η διακοπή δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων

Μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού από τον Περβανά μέχρι την οδό Βενιζέλου.

Ένα πολύ δυνατό στιγμιότυπο αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του μέλους της Ομάδας Φωτογραφίας "Δέκα" Γιώργου Χάσπαρη την ώρα της απομάκρυνσης του αγάλματος του Καπνεργάτη από την πλατεία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως έγινε έλεγχος από την υπηρεσία Πρασίνου για να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη.

Απομακρύνθηκε από την πλατεία Καπνεργάτη το γλυπτό που είχε φιλοτεχνήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο φημισμένος Δημήτρης Αρμακόλας.

Το σωματείο μας καλεί σε κινητοποίηση γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο,

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από την πλατεία Καπνεργάτη τοποθετήθηκε εξαρχής εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης αλλά και για τα αποτελέσματά της αναφορικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα προκαλέσει.

Εναντίον της μετακίνησης του αγάλματος του Καπνεργάτη σε άλλο σημείο από αυτό που είναι σήμερα δηλώνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης.

Με μία ανοιχτή επιστολή ο Γιάννης Βύζικας ζητά από τη διοίκηση του Δήμου να αλλάξει την απόφαση και να μην μετακινήσει το ιστορικό άγαλμα του Καπνεργάτη όπως προβλέπει η ανάπλαση της ομώνυμης πλατείας.

Παράταση με ομόφωνη απόφαση στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 έδωσε το δημοτικό  Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

Θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του κέντρου της Καβάλας μετά την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, επισυνάπτεται χάρτης με τις οδούς στις οποίες πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου και μπορεί να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία σύνδεσης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το κυρίως έργο στην πλατεία Καπνεργάτη. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι υπόγειες εργασίες με την τοποθέτηση δικτύων και ακολουθεί η διαμόρφωση της πλατείας.

Αλλάζει θέση το άγαλμα του Καπνεργάτη που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της Καβάλας από την δεκαετία του '80.

Η οδός Κασσάνδρου έχει σκαφτεί ολόκληρη, ενώ εργασίες γίνονται στην οδό Κύπρου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο που τα οχήματα στρίβουν από την οδό Δαμιανού και να πάρουν τον δρόμο που βγάζει μπροστά στο δημαρχείο.

«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμε

Με κόσμο και σύνθημα «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά» εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Καβάλας, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της πλατείας Καπνεργάτη

Από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Οι οχλήσεις στο κέντρο της Καβάλας για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα διαρκέσουν έναν χρόνο και οι πολίτες θα πρέπει να ε

Την Μεγάλη Δευτέρα (18/4) και την Μεγάλη Τρίτη (19/4) θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Κασσάνδρου, για

Σελίδες