πεσμένη γέφυρα

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” εξέδωσε ανακοίνωση για την πεσμένη γέφυρα αλλά και για την Περιμετρική οδό και αναφέρει χαρακτηριστικά “αμείωτος ο εμπαιγμός των πολιτών της Καβάλας και της ΑΜΘ από Κυβέρνηση και Περιφέρεια”.

Ζητάνε τρίτη κατά σειρά παράταση, παραδεχόμενοι πλέον ότι τα ταμεία έχουν αδειάσει από χρήματα – Τρομάζει η προειδοποίηση περί «αιγιαλού»

Αυτοψία στη γέφυρα που υποχώρησε τον Νοέμβριο του 2016 στο παλιό νοσοκομείο έκανε την Τρίτη (13/12) κλιμάκιο της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Αντιπρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, με τον οποίο συζήτησε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού στην Π.Ε. Καβάλας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ο Τόπος της ζωής μας”, με θέμα την πεσμένη γέφυρα του κάτω νοσοκομείου.

Με επείγουσα επιστολή προς την Εγνατία Οδός ΑΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης ζητά ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για την πορεία των μελετών σχετικά με τη

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την πτώση του τμήματος της γέφυρας στην Καβάλα, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρο

Αθώους έκρινε το δικαστήριο Καβάλας την πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη και τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Ο Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης, ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πρόοδο των εργασιών

Προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας ελήφθησαν από την Πέμπτη (6/5) μέχρι την Δευτέρα (10/5) στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού κι έτσι παίρνουν σειρά οι επόμενες εργασίες για

Εντοπίστηκε ο οδηγός που το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου παρέσυρε και τραυμάτισε την 61χρονη γυναίκα συνταξιούχο νοσηλεύτρια στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο ύψος της γέφυρας του παλιού Νοσοκομείου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διερευνητικές γεωτρήσεις στην πεσμένη γέφυρα της Καβάλας. Επί της οδού Αμερικανικού Σταυρού, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου, ειδικό συνεργείο με μηχανήματα προχωρά στις έρευνες για να διαπιστωθεί η κατάσταση του υπόλοιπου κομματιού (παλιό ρεύμα ανόδου). 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου στη γέφυρα του Παλιού Νοσοκομείου στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα. Τραυματίστηκε γυναίκα η οποία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Μια ευφάνταστη ιδέα είχε ο Καβαλιώτης εικαστικός Λευτέρης Φασουλάς προκειμένου να τραβήξει τα βλέμματα των Καβαλιωτών στην πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της πόλης.

Προχωρούν οι εργασίες στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο σημείο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Όπως είπε ο δήμαρχος Καβάλας στα τέλη Απριλίου αναμένεται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

"Σε ένα μήνα θα ξέρουμε τι θα γίνει", είπε κατά τη διάρκεια του αποψινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καβάλας αναφερόμενος στην πεσμένη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σαυρού. 

 

"Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν τις τελευταίες μέρες οι τοπικοί της ΝΔ, μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις τους σχετικά με την πεσμένη γέφυρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Νομαρχιακή Επιτροπή

Με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (του κ. Σπίρτζη, του κ. Παππά, της κ. Νοτοπούλου, της κ. Ελευθεριάδου και του κ. Μορφίδη) σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα της γέφυρας της Καβάλας και την αποτυχημένη τους προσπάθεια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια μη λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, τονίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος.  

 

Η εμπλοκή του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, που ανέτρεψε όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη στο δημαρχείο την επομένη της κατάρρευσης της γέφυρας, ήταν -σύμφωνα με τον τότε αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μ

Στην υπογραφή σύμβασης με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου, προχώρησε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης απαντά στον πρ. υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ότι στην πεσμένη γέφυρα της Καβάλας δεν θα μπορούσε να ακολουθηθεί η διαδικασία όπως σε άλλες περιοχές επειδή η κατάρρευσή της δεν προήλθε από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Η  Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει τα πυρά της προς τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την πεσμένη γέφυρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "ευρισκόμενοι από καιρό σε παραλήρημα εξαπολύουν γελοίες κατηγορίες περί ευθυνών και μικροκομματικών συμφερόντων".

 

Σε 2-3 μήνες φτιάχονται οι πεσμένες γέφυρες όταν παρεμβαίνει το κράτος. Αυτό εξήγησε, με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο πρώην υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό από περιπτώσεις γεφυρών με τεχνικές προδιαγραφές πολύ πιο περίπλοκες από την γέφυρα της Καβάλας.  

"Δεν θα κάναμε χρόνια για τη συγκεκριμένη γέφυρα την Καβάλα, τώρα θα ήταν έτοιμη" δήλωσε ο πρ. υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρζης. 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρ. δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, απαντά στην ανακοίνωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της πεσμένη γέφυρας (δες ΕΔΩ κι ΕΔΩ).

 

Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα για το πως ενήργησαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν κατέρρευσε το τμήμα της γέφυρας στην Καβάλα, με την πρ. δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να παραδέχονται ότι αρνήθηκαν τη λύση για να μην πιστωθεί ως επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ  (δες ΕΔΩ).

 

►Την ημέρα που έπεσε η γέφυρα της Καβάλας, η τότε κυβέρνηση προσέφερε «στο πιάτο» λύση πλήρους αποκατάστασης με διαδικασίες «κατεπείγοντος», πληρώνοντας όλο τον λογαρια

Σελίδες