Μουσείο Κοκκινίδη

Το κέρινο ομοίωμα του αγαπημένου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ ολοκληρώθηκε και παίρνει την θέση του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας. 

Στα κέρινα ομοιώματα και στην τέχνη του επέστρεψε μετά το ατύχημα του ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, ολοκληρώνοντας το ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο ιδρυτής του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας Θόδωρος Κοκκινίδης, μέσα από Κέντρο Αποκατάστασης, ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του.

Το 1993 ήταν η πρώτη επαφή με την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων .Πάνε 25 χρόνια από τότε που από ένα κομμάτι κερί ,χωρίς καμία γνώση, αλλά με ισχυρή θέληση και πολλή αγάπη ο Θεόδωρος Κοκκινίδης δημιουργούσε το πρώτο κέρινο έργο του. Έφηβος τότε ,αγαπημένος καλλιτέχνης των δεκαέξι χρόνων του ο Michael Jackson.”Black or white” το μεγάλο χιτ που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ του Dangerous . 

Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης «βρήκε τη δική του θέση» στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Παγγαίου. Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το νέο κέρινο ομοίωμα αλλά και ΒΙΝΤΕΟ από το μουσείο και τον δημιουργό.