Λήμνος

Ανακοίνωση βγήκε τη Δευτέρα 2/01 για την αλλαγή του δρομολογίου του Blue Star Mykonos την Τετάρτη 04.01.2023

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη επαναπροκηρύσσονται  οι διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου και Κασοκαρπαθίας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 21 Νοεμβρίου δύο νέες προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ), το «Κατσικάκι Λήμνου (Ελλάδα).

Ενδεικτική του ρεκόρ στη φετινή τουριστική κίνηση που βλέπει το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι και η αποψινή εικόνα αναχωρήσεων από το λιμάνι της Μύρινας από όπου και οι εικόνες.

Ένας εντυπωσιακός και συγχρόνως τρομακτικός υδροστρόβιλος σχηματίστηκε σε κοντινή απόσταση από την ακτή στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής το πρωί της Κυριακής (14/8).

Με τη θάλασσα να έχει φτάσει μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μύρινας στη Λήμνο ξημέρωσαν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησιού όπως καταγράφει η κάμερα του limnosreport.gr

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Λέσβου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει μέσω τριών γραμμών από την Εύβοια μέσω Σκύρου, από την Καβάλα μέσω Λήμνου και από την Ρόδο μέσω Κω, Σάμου και Χίου. 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 18 Αυγούστου η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA STAR'' Ν.Π. 12513, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα. 

Από: Λήμνο 07:45 προς Καβάλα 10:30/12:00, Λήμνο 15:00/15:30, Καβάλα 18:30/19:30, Λήμνο 22:30/23:00, Άγιο Ευστράτιο 23:55/00:15 και άφιξη στο Λαύριο Δευτέρα 19/7/2021 στις 05:45».

Από αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου τα δρομολόγια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Καβάλα  και μέχρι τις 20/07/21 θα εκτελούνται από το καταμαράν HSC SUPERRUNERR JET το ταχύπλοο με το οποίο η SEAJETS δρομολογεί για την προσωρινή αντικατάσταση του AQUA BLUE λόγω βλάβης.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του καταμαράν Champion Jet 1, το οποίο θα αντικαταστήσει σήμερα το Aqua Blue, εκτελώντας ουσιαστικά το δρομολόγιο του Σα

Απέναντι σε ένα θέαμα που δεν το συναντά κάποιος συχνά ήρθαν οι επιβάτες του δρομολογίου από Λήμνο προς Άι Στράτη το βράδυ της Πέμπτης (20/5) όταν

Έναν άνδρα και μια γυναίκα 23 και 20 χρόνων συνέλαβαν οι λιμενικές αρχές της Καβάλας οι οποίοι κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό τη Λήμνο εντοπίστηκαν με ναρκωτικά στην κατοχή τους. 

Βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από το Λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο στο πλοίο Aqua Blue. Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 16:00 από το λιμάνι της Καβάλας για Λήμνο – Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο

Ένα μικρό σε μέγεθος αεροπλάνο προσγειώθηκε σε στα αεροδρόμια της Καβάλας, της Λήμνου και της Αλεξανδρούπολης.

 

Αλλαγές στα δρομολόγια του Aqua Blue ανακοινώθηκαν, εξαιτίας της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, αλλά και ενόψει του ετήσιου δεξαμενισμού του.

 

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην περιοχή του Δημαρχείου στη Μύρινα της Λήμνου την ώρα της έντονης χιονόπτωσης.

Μετά το μπαράζ των Navtex την Κυριακή, η Τουρκία επέστρεψε... δριμύτερη τη Δευτέρα, εκδίδοντας και νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους, η οποία αφορά στη διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά ανάμεσα στη Θάσο και την Λήμνο.

 

"Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία", δήλωσε στο KavalaNews.gr ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας για τους σεισμούς που σημειώθηκαν ανοιχτά του Αγίου Όρους και έγιναν αισθητοί σε Καβάλα και Θάσο.

 

Η SEAJETS με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση 7 νέων προορισμών με τα πλοία της από την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

 

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Μύρινας αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του. Το πλοίο παρέμεινεε στον Λιμένα Μύρινας Λήμνου ακυρώνοντας την συνέχεια του προς την Καβάλα .

Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα που συνδυάζει και περιπέτεια μυστηρίου, το οποίο μέσα από ενδελεχή έρευνα αναδεικνύει μερικές από τις παραδόσεις του νησιού, τα ήθη και έθιμα, την ζεστή φιλοξενία των Λημνιών, το φυσικό κάλλος και τα τοπία, την γαστρονομική κουλτούρα του Βορείου Αιγαίου κ.ά.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην πτήση της Aegean το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Limnos FM 100» όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Λήμνος την ώρα που βρίσκονταν πάνω από αεροδρόμιο «Ήφαιστος».

Μόνο στους Φιλίππους και τη Νέα Πέραμο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σελίδες