Λιμεναρχείο Θάσου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Αυγούστου από το ΕΚΑΒ Θάσου 13χρονη.

Δέκα άνθρωποι στην πλειοψηφία τους τουρίστες έχασαν τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι στις θάλασσες του νομού Καβάλας από την Τούζλα μέχρι την Κεραμωτή και το νησί της Θάσου.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες της Τρίτης 11 Ιουλίου, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Λιμανάκι» στον Λιμένα της Θάσου μια 74χρονη γυναίκα.

Αναταραχή επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου στην γνωστή παραλία της Θάσου «Ψιλή Άμμος», όταν διαπιστώθηκε ότι 38χρονος αλλοδαπός που είχε πάει για μπάνιο είχε χαθεί.

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο νησί της  Θάσου προέβησαν μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου.

Επιπλέον κατά τη σύλληψή διαπιστώθηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα του 40χρονου αλλοδαπού, αλλά και η κατοχή μίας γεμιστήρας με έναν κάλυκα από τον 39χρονο ημεδαπό.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18/9 στο Λιμεναρχείο της Θάσου όταν έλαβε σήμα για αγνοούμενο άνδρα από την Καβάλα που ξεκίνησε για ψαροντούφεκο από την παραλία του Παχύ. 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με Ε/Γ-Ο-Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 11836, 35χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο 29 Αυγούστου από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στην παραλία “ΠΑΧΥΣ” ν. Θάσου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''Νυστέρι'' Θάσου, 78χρονη. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκe η διακομιδή  36χρονης η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,

 Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση Υπηρεσίες.

Το Λιμεναρχείο Θάσου ενημερώνει πως για οποιαδήποτε συναλλαγή με την υπηρεσία για την οποία απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, στην παραλία ''ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ'' ν. Θάσου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, ο 48χρονος ακινητοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη στον επιβατικό λιμένα Θάσου, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του τα παρακάτω:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θάσου, ότι 60χρονος αλλοδαπός, είχε μεταβεί απογευματινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θάσου για διενέργεια κανό-καγιάκ και αγνοείται.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Ραχωνίου στη Θάσο 48χρονος αλλοδαπός. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, το πρωί της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος ήταν από την Ινδία και εδώ και αρκετά χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Θάσο σύμφωνα με μαρτυρίες είχε πάει για μπάνιο. Περαστικοί τον είδαν να επιπλέει επάνω στη θάλασσα και αμέσως κάλεσαν το Λιμεναρχείο Θάσου.