Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει συναυλία με τη χορωδία της ανώτατης στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου στη Μεγάλη Λέσχη, και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως πρέπει να ακυρωθεί η συναυλία, αναφέροντας πως ο Δήμος δίνει βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω του πολιτισμού. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας ζητά να αλλάξει η μέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα υπάρχει πανελλαδική απεργία και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο επικεφαλής της τοπικής “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Ποτόλιας, με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών στην επόμενη συνεδρίαση.

Ζοφερότερο μέλλον για το λαό της Καβάλας προγραμματίζει η διοίκηση, συνεπικουρούμενη ουσιαστικά από την αντιπολίτευση, με τα σχέδια της για  “εξοικονόμηση ενέργειας”.

Την τοποθέτησή του σε μια σειρά θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας. 

Κατά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και τις αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας, για το θέμα των εργαζόμενων στο "Βοήθεια Στο Σπίτι". 

Τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διασφάλιση της υγείας των Καβαλιωτών και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία κατέθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Με επιστολή του στον δήμαρχο Καβάλας, στον πρ. του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον δήμο, Χρήστος Ποτόλιας ζητά λύσεις για το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που όπως υποστηρίζει, βρίσκει τους κτηνοτρόφους εκτεθειμένους.

 

Μετά από πρόσκληση κατοίκων της οδού Ζαλόγγου, επισκεφθήκαμε σήμερα την περιοχή όπου διαπιστώσαμε ότι από διαρροή νερών, ύδρευσης ή αποχέτευσης δε γνωρίζουμε, έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης από τα λιμνάζοντα νερά επί του οδοστρώματος. 

Ερώτηση σχετικά με το Σχέδιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με αφορμή την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού απευθύνει προς τον δήμαρχο Καβάλας ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός, όσο και αν «αντιδικούν» οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι στα χαράτσια κάθε είδους έχουν την ίδια άποψη.

Στη προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκε με εκκωφαντικό τρόπο από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητα από το πώς ψήφισαν για το Δάνειο ή την επιχορήγηση για τη «σωτηρία» της ΔΕΥΑΚ, ποιος θα πληρώσει τελικά το «μάρμαρο» για τη σωτηρία της «επιχείρησης».

Στο τελευταίο Δ.Σ. η συνοικία τη Παναγίας πλήρωσε (;) το "αντιπολιτευτικό" μένος των παρατάξεων στο Δ.Σ οι οποίες δε ψήφισαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την «ανάπλαση» της συνοικίας. Βέβαια μέχρι τώρα ψήφιζαν όλα τα προγράμματα, πίνοντας νερό στην Ε.Ε.

Ούτε «Μαύρη Παρασκευή» ούτε μια από «τις λευκές νύχτες» θα είναι η 9η/12/19, που θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της πόλης, κυρίως όμως του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είναι η «Μαύρη Δευτέρα» που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη της τάξης του 40%

Το θέμα του Παρκινγκ της Ροδόπης και οι χειρισμοί που έγιναν γι’ αυτό, που κατά την άποψή μας θα συνεχιστούν, καταδεικνύει τα αδιέξοδα μιας πολιτικής εχθρικής για το λαό, τόσο για όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι λαϊκές μάζες, όσο και ειδικά με το κυκλοφοριακό. 

Ο νόμος που ορίζει τη σύνθεση των Δ.Σ. είναι σαφής. Δίνει την πλειοψηφία των Δ.Σ., όχι βάση της λαϊκής βούλησης αλλά  ελέω εκλογικού νόμου, στη παράταξη του Δημάρχου κατά τα 3/5 και κατά τα 2/5 στην αντιπολίτευση.

Ή θα κλείσει το υποκατάστημα και θα προκύψει ανάπτυξη της τράπεζας και μιζέρια για το λαό, εδώ απολύσεις εργαζομένων, μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους κατοίκους της περιοχής ή το αντίθετο. Και τα δύο συγχρόνως δε γίνονται.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε και έχουμε ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση. Παραθέτουμε το Πρακτικό της υπ’ αριθ. 14ης/13 Ιουνίου 2016 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ξεκάθαρη είναι η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης": εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, εκτός της Χ.Α., παρ' όλες τις μασκαράτες του εκπροσώπου της για να κρύψει τη φασιστική του προέλευση, στα νομικά πρόσωπα του δήμου, ανάλογα με την εκλογική δύναμη τους

Στα όριά βρέθηκε τις τελευταίες μέρες το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ στη περιοχή μας. Γενικότερα το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα βρίσκεται σε "κρίση" λόγω της απελευθέρωσης της "ενέργειας",  πολιτικής Ε.Ε. και Ελληνικών κυβερνήσεων. 

Πρακτικό της υπ’ αριθ. 15ης /1/7/2019 Συνεδρίασης του Δηµοτικού Συμβουλίου: Στη συνεδρίαση για «Καθορισµός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόµµατα…. κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 7ης/7/2019»

Κράτος και Δήμος δε μεριμνούν μόνο για τα πεντάστερα στις ανατολικές συνοικίες της πόλης (Άσπρη Άμμος), αλλά φροντίζουν και για τις δυτικές με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου (βλέπε Φώτο), όπως στο resort Kalamici beach

«Καμία «Συνεργασία για τη Καβάλα»και «Συμπαράταξη Πολιτών»με όποια «Κοινωνική & Αποτελεσματική Παρέμβαση», δε θα φέρει στο «Τόπο της Ζωής μας»και στο «Σύγχρονο Δήμο»μας, «Ανάσα»στους εργαζόμενους της πόλης και των χωριών του Δήμου μας

Για τη ΛΣ, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, η γη και η χρήση της, τα δασικά οικοσυστήματα οι παραλίες και οι ακτές είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία

Την Τετάρτη 8/5 το απόγευμα η Λαϊκή συσπείρωση Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: Υγεία, κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Μια εκδήλωση όπου αποδείχθηκε μικρός ο χώρος αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. 

 

Εκδήλωση διοργανώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας την Τετάρτη, 08/05/2019 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ με θέμα: Υγεία, κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;

Τις προτάσεις της για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Καβάλας έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συγκεκριμένα αναφέρει: Η  επίλυση του  κυκλοφοριακού  προβλήματος είναι  αδύνατη  με «οράματα» και με  ψευτορυθμίσεις  της κυκλοφορίας  και  εισπρακτικά μέτρα  στο  κέντρο της  πόλης.  Απαιτεί συνδυασμό  μέτρων:

Το Σάββατο 4/5 το πρωί ο Ποτόλιας Χρήστος υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας με την Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καβάλας τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά για την ανακήρυξη του συνδυασμού.

Σελίδες