ΚΚΕ Θάσου

Μέλη των κομματικών οργανώσεων Θάσου του ΚΚΕ έκαναν περιοδεία στην αγορά του Λιμένα, συζητώντας με τους πολίτες για την ακρίβεια και για άλλα τοπικά ζητήματα.

“Η διαρκής υποβάθμιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια της Θάσου είναι τα προεόρτια για το οριστικό κλείσιμό του. Είναι τμήμα του μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομματική Οργάνωση Βάσης Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ.

“Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της στέγης των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στη Θάσο και ιδιαίτερα στον Λιμένα, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Το σπρώξιμο χιλιάδων νοικοκυριών στα χέρια των funds και των τραπεζών, ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τις τιμές στα ενοίκια, χωρίς τις ανάλογες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκό εισόδημα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Θάσου.

Σε δήλωση της η υποψήφια με το ΚΚΕ βουλευτής Καβάλας και μόνιμη κάτοικος Θάσου, Τασία Τσώμου αναφέρει χαρακτηριστικά “είναι συνεχής ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και του ΟΠΕΚΕΠΕ από την καθυστέρηση της καταβολής της επιδότησης των νησιών του Αιγαίου για τη διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων.”

Ότι υποβαθμίστηκε το ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να μην διανέμεται σωστά αναφέρει η κομματική οργάνωση Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκέμβρη η εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής»

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ, πραγματοποίησε συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς της Θάσου.

Μαζί με τμήμα του πανέμορφου πευκοδάσους, περίπου 2500 στρεμμάτων, στάχτη έγινε και το αφήγημα της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών για την «δήθεν ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού».

Να μην πιστέψουν ξανά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των πλημμυρών καλεί τους πολίτες της Θάσου η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Δελτίο Τύπου για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου εξέδωσε το ΚΚΕ Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Για άλλη μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα, με τραγικό τρόπο, η σοβαρή έλλειψη μόνιμου πλοίου επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά μεταφοράς ασθενών μετά το πέρας των δρομολογίων.

«Αφού μετέτρεψαν τον ορεινό όγκο του νησιού σε ένα απέραντο λατομείο τώρα επιχειρούν να «βάλουν πόδι» και σε περιοχές ιδιαίτερης

Ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση δυο μεγάλα προβλήματα που μπορεί να αποβούν καταστροφικά για το δασικό πλούτο της Θάσου ανέδειξε η επίσκεψη κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ σε Δασαρχείο και Πυροσβεστική.

Αντιπροσωπεία της Τομεαής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ, τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά και πραγματοποίησε συγκέντρωση το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου.

 

Η πλατφόρμα  για εμβολιασμό των ηλικιών 30-39 άνοιξε στις (27.4), όμως έκρυβε μια έκπληξη για τους κατοίκους της Θάσου, διότι θα πρέπει να βγαίνουν εκτός ν

Η κατάσταση στην τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι, σύνολο δώδεκα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοιό, από τους τριάντα περίπου που εργάζονται, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ. 

Με μια σκληρή ανακοίνωση η τομεακή επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στη δημοτική αρχή του νησιού για την ψήφιση για νέων λατομικών αδειών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι άδειες που ψήφισε η δημοτική αρχή εντοπίζονται ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές «Natura». 

"Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο λαός μας καθημερινά συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την υγεία και τη ζωή του.

Αχόρταγους και προκλητικούς τους πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Θάσου χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ με αφορμή την απόφασή τους να διακόψουν και πάλι τα δρομολόγια μετά τη λήξη της επιδότησης

«Η εμφάνιση θετικών κρουσμάτων covid19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου στον Πρίνο Θάσου  αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ. 

Την έντονη διαφωνία του με την πρόταση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ  Γιάννη Πασχαλίδη για επιδότηση της γραμμής Πρίνου – Καβάλας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Θάσου. Όπως αναφέρει δεν είναι λύση να δοθεί ζεστό χρήμα και νέα προνόμια στους πλοιοκτήτες, από τις πλάτες του λαού εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του Πρίνου συζητήθηκαν στη συνάντηση του κλιμακίου τη Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Θάσου με τον διευθυντή του Κ.Υ. Θωμά Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλουν υποστελέχωση, αλλά και κακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και ότι αφήνει το λαό της Θάσου απροστάτευτο. 

 

Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι της Θάσου βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. κυβέρνηση και ναυτιλιακές εταιρίες καταδικάζουν, εν μέσω πανδημίας, τους κατοίκους του νησιού στην πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν το νησί της Θάσου καλούν σωματεία και φορείς του νησιού. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία του Λιμένα.

Είναι γεγονός πως ο λαός του νησιού ζει αυτή την περίοδο με ένα διπλό άγχος. Από τη μια το ζήτημα της υγείας σε σχέση και με την εξέλιξη της πανδημίας και από την άλλη η οικονομική του κατάσταση που ήδη έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και το μέλλον είναι αβέβαιο

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, η ΝΔ ως κυβέρνηση, δείχνει τις αντιλαϊκές της προθέσεις. Άλλωστε η επιλογή υπουργών και υφυπουργών έγινε από την δεξαμενή ανθρώπων που από όλα τα πόστα πάλεψαν με λύσσα για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ με αφορμή τη χθεσινή απεργιακή κινητοιποίηση των 46 συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας που παραμένουν απλήρωτοι καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θάσου κ.