κηδεία

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφεται σήμερα ο επίλογος για τον Βασίλη Καρρά

Σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2023, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αποχαιρετά τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών παραμονή των Χριστουγέννων.

Για τον Βασίλη Καρρά μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοχωρίου της γενέτειρας του σπουδαίου τραγουδιστή, Χρήστος Διαμαντίδης. «Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο, ήξερε ότι θα “φύγει”» επεσήμανε.

Το τελευταίο αντίο στον βραβευμένο συγγραφέα, με καταγωγή από την Καβάλα και τη Θάσο, Βασίλη Βασιλικό λένε συγγενείς και φίλοι στο Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου η κηδεία του γιατρού και δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αμφίπολης – Δράμας το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών η Καβαλιώτισσα επιχειρηματίας Ξανθίππη Σαμέρκα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. 

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η αγαπητή στην τοπική κοινωνία οφθαλμίατρος Ελένη Ρούμπου. Άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου.

Στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος πρώην υπουργού Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Τον επικήδειο εκφώνησε ο ανιψιός του πρώην υπουργού Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πέθανε το πρωί σε ηλικία 73 χρονών, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Με έξοδα του Δήμου Καβάλας θα γίνει η κηδεία της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Φραντζεσκάκη. Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη απόφασης το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή (11/4) στις 15:00, στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Καλλίφυτου, θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ – Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ειδικά στον δήμο Προσοτσάνης, μετά την κηδεία του ιερέα Αριστείδη Παπαδόπουλου στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Θεόδωρου Αθανασιάδη. 

Η Καβάλα αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μαΐου τον διακεκριμένο γιατρό της πόλης Δαυίδ Συμεωνίδη. Ο γνωστός καρδιολόγος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη ημέρα

Η Καβάλα αποχαιρέτησε την Ευθυμία Πέγιου, συγγραφέα και ιστορική ερευνήτρια . Η νεκρώσιμη Ακολουθία εψάλει το πρωί στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια . Μέλη της οικογένειας της αλλά και εκπρόσωποι της Θρακικής Εστίας είπαν το ύστατο χαίρε στην Ευθυμία Πέγιου

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα η Καβαλιώτισσα συνταξιούχος εκπαιδευτικός Τασούλα Καμπουρίδου. Ήταν γνωστή για την αγάπη της για τα γράμματα και την πλούσια δράση της στον πολιτισμό και στο κοινωνικό έργο. Ήταν φιλόλογος και διευθύντρια Λυκείου και είχε βραβευτεί αρκετές φορές για το έργο της.

Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα γίνει τελικά η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία παράλλ

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:25, ο ηθοποιός  Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».  Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου στο κοιμητήριο της περιοχής τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι.