κεραία

Έντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει στο Ραχώνι της Θάσου η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Με τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και στελέχη της Ένωσης Γονέων Καβάλας, συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

 

Δεν εγκαταλείπει, λέει, τον αγώνα ενάντια στην κεραία της ΥΠΑ στη Θάσο, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης, ο οποίος τονίζει σε ανάρτησή του: 

 

Οι εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης του ραντάρ ήταν ραγδαίες τις τελευταίες ημέρες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.

Μπορεί προ ημερών ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να ανακοίνωσε αναστολή των εργασιών τοποθέτησης κεραίας της ΥΠΑ στο Υψάριο (

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. δηλώνει απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή της στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Αιμιλιανού 14 στην πόλη της Καβάλας και σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, φορείς και κάτοικοι, ανησυχούν και κινητοποιούνται, για  ένα θέμα που σχετίζεται με την προστασία της υγείας των παιδιών και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας, και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων τη

Τις έντονες αντιδράσεις γονέων έχει προκαλέσει η επικείμενη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε δώμα ακατοίκητης οικοδομής στην Καβάλα.