Kavala Oil

Στον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη και στις δηλώσεις ότι όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα πετρέλαια στον Πρίνο απαντά μέσα από τον KavalaNews 102,8 ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Η Ε. Γ. του Nομαρχιακού Tμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Π.Ε. Καβάλας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απολυμένους της «ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Α.Ε.»

Την Τρίτη τίθεται προς κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής η νέα σύμβαση του Δημοσίου με τις εταιρείες Energean και Καβάλα Oil.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η αστυνομία έχει περικυκλώσει τον χώρο και δεν αφήνει κανέναν να προσεγγίσει τον δρόμο που οδηγεί στην Kavala Oil, ενώ σε διάφορα σημεία υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. 

Το κλιμάκιο του Υπουργείου σύμφωνα με τις φωτογραφίες βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο. Επίσης οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τις πληροφορίες ότι η είσοδος του κλιμακίου του Υπουργείου στο εργοστάσιο έγινε μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα. 

Αποκλιμακώνεται για την ώρα η κατάσταση στην Kavala Oil μετά από την απόφαση διοίκησης της εταιρείας και του Σωματείου Εργαζομένων να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις σχετικά με τις 150 διαθεσιμότητες 

Προσωπική επιστολή προς τους εργαζόμενους στον Πρίνο έστειλε Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη. 

Τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου κοντά στο εργοστάσιο των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη. Σύμφωνα με το σωματείο η κινητοποίηση της αστυνομίας έχει να κάνει με την πιθανή έλευση της διοίκησης της ενεργειακής στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων. 

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου το Σωματείο εργαζομένων στην Kavala Oil προς τη διοίκηση της Ενεργειακής Αιγαίου. Το Σωματείο ζητά από την εταιρεία να του προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία, τα οποία έχει αιτηθεί με την από 22-11-2021 εξώδικη δήλωση και να ξεκινήσει η διαβούλευση την ερχόμενη Δευτέρα 29-11-2021.

Με τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκε την Παρασκευή, 19.11.2021, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σιμιτσής για τις θέσεις της «Ενεργειακής Αιγαίου» σχετικά με την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις της μ

γράφει ο 

Κώστας Ιωαννίδης 

 

Ως απολυμένος πλέον Διευθυντής των Εγκαταστάσεων Πετρελαίου της Καβάλας…

 

Σοβαρότατες καταγγελίες διατυπώνουν στο εξώδικό τους προς την εργοδοσία (το οποίο κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του νομού) οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. 

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν κάθε εργατικό τους δικαίωμα δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους στον απόηχο της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 6 Μαΐου.

Τρεις κόκκινες γραμμές θέτουν οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil για να λήξει η διαμάχη που έχει ξεκινήσει με την Ενεργειακή Αιγαίου μετά την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, σημείωσε ότι η εταιρεία προετοιμάζει το έδαφος για τα επόμενα βήματά της, επικαλούμενη την πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και τη μειωμένη παραγωγή, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο του λουκέτου.

Απάντησε χωρίς να…απαντήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με την επένδυση εξορυκτικής διαδικασίας στον Πρίνο.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι Παρασκευή 16 Μαΐου συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και της Βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου, με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στην KAVALA OIL A.E  «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ».

Σημαντική αύξηση στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και στην παραγωγή πέτυχε το 2018 η Energean, η οποία προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης στη συνεδρίασή του της 7ηςΝοεμβρίου 2018 αποδέχθηκε την σχετική πρόταση του Εισαγγελέα και κήρυξε αθώους από κάθε κατηγορία τα μέλη της πρώην διο

Στις 16:00 ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου έκανε γνωστή την παρακάτω ανακοίνωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

Με ανακοίνωσή τους που φέρει τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ  Ή ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;» οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil αναφέρουν τα εξής: 

 

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας», αναφέρει τα εξής: Έντονη και δικαίως είναι το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για τη ρύπανση αέρα, νερού και εδάφους σε όλη την περιοχή, ιδιαίτερα σε Ν. Καρβάλη και Χαλκερό, που προκαλούν οι δυο μεγάλες χημικές βιομηχανίες ανατολικά της Καβάλας. 

Στην Καβάλα βρέθηκαν από το πρωί η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και το στέλεχος του νέου κόμματος Ραχήλ Μακρή. Αρχικά επισκέφθηκαν τα γραφεία του σωματείου εργαζομένων της Καβάλα Oil

O γεωφυσικός Τζέιμς Ευσταθίου αναλαμβάνει Διευθυντής Έρευνας Υδρογονανθράκων στην Energean Oil & Gas. Ο κ. Ευσταθίου είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος γεωεπιστήμων με 35 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, ο οποίος εντάσσεται στην εταιρεία αφού διετέλεσε Παγκόσμιος Διευθυντής Έρευνας

Τριάντα πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές του Σχολείου Πυροσβεστών της Ελληνικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας εκπαιδεύθηκαν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου «Σίγμα» της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) και η Energean Oil & Gas, η μοναδική παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα δανειακή σύμβαση ύψους 75 εκα

Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου στον Κόλπο της Καβάλας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-4

Σεισμικές έρευνες δύο διαστάσεων (2D) ολοκλήρωσε η Energean Oil & Gas στην παραχώρηση West Komombo, που βρίσκεται στην χερσαία περιοχή της Άνω Αιγύπτου, και στην οποία η εταιρεία είναι και Oper

Τη δέσμευση της «Ενεργειακής» για 15 γεωτρήσεις μέσα στην επόμενη διετία επαναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαθιός Ρήγας, τονίζοντας ότι το ιδιόκτητο πλέον γεωτρύπανο συντέλεσε ώστε

Σελίδες