ΚΑΡΠΑ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καβάλας πραγματοποιεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 09:30 με 15:30 στην Καβάλα πιστοποιημένο σεμινάριο εκπαίδευσης. 

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/11) στην οδό Κύπρου στην Καβάλα, ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πεζοδρόμιο.

Με αφορμή την αγορά και τοποθέτηση 13 απινιδωτών στο Δήμο Καβάλας ολοκληρώθηκε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ-ΑΕΑ χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη (27/09), έγινε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στους εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων με τη συμβολή των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ – Παράρτημα Καβάλας. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων σε συνεργασία με την διασωστική ομάδα διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουλίου στις Κρηνίδες σεμινάριο ΚΑΡΠΑ.

Μία ανατριχιαστική και άκρως συγκλονιστική εμπειρία έζησε την Τρίτη το προσωπικό του ΚΥ Αβδήρων στην Ξάνθη, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό ανακοπής σε άνδρα 45 ετών.

Πιστοποιημένο σεμινάριο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) πραγματοποιεί το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 16:30 έως τις 21:30 η Ελληνική ομάδα διάσωσης – παράρτημα Καβάλας.

Μια ελπιδοφόρα δράση για να σωθούν ζωές μετά από καρδιακή ανακοπή πραγματοποιείται  στο Γενικό Λύκειο Λιμένα, συ

Το ΕΚΑΒ, ως επίσημος Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του Πανελλαδικού εκπαιδευτικού σχεδίου δράσης του διοργανώνει, για 8η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2021, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».
 

Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς σήμερα (16/10) και η ελληνική ομάδα διάσωσης παραρτήματος Καβάλας, προχώρησε σε επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ στους πολίτες.

 

Με πνιγμό κινδύνευσε ένας 70χρονος το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου όταν ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία της Νέας Ηρακλείτσας. Οι λουόμενοι αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ στον άτυχο άνδρα έγινε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ