ισχυροί άνεμοι

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας, για τη μεταβολή του καιρού και τους έντονους ανέμους που θα επικρατήσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη το Σάββατο (20/04), ζητώντας να παρθούν μέτρα ασφαλείας από κυβερνήτες πλοίων και σκαφών.

Το Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή (24/11) από την ΕΜΥ αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Εικόνες καταστροφής αντικρύζουν την επόμενη μέρα της καταιγίδας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Παραλίας Οφρυνίου στον Δήμο Παγγαίου.

Κακοκαιρία "εξπρές" αναμένεται να περάσει από το νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση

Η Καβάλα κατά το πρώτο διήμερο της κακοκαιρίας μένει ανεπηρέαστη, ωστόσο να φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους την Παρασκευή, με βροχές και έντονα κατά τόπους φαινόμενα. 

 

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασία, βροχές και καταιγίδες.

 

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, όπου η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους. 

 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει  σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ (08/02/2021 10:00 UTC), στο Θρακικό πέλαγος σήμερα 08/02/2021 από μεσημβρινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας θα επικρατήσουν Νότιοι Νοτιοδυτικοί άνεμοι ισχύος 7 ή 8 bf και στα ανατολικά έως 9 bf.

 

Με έντονα καιρικά φαινόμενα θα μας αποχαιρετίσει ο Ιανουάριος, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τρία βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέχρι και το άλλο Σαββατοκύριακο προκαλώντας διαδοχικές κακοκαιρίες με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, κρύο αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

 

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Λέανδρος. Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο Πέμπτη με Παρασκευή, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και θα κυμανθούμε πλέον σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή, με τη βόρεια χώρα να μπαίνει σε ολικό παγετό και θερμοκρασίες υπό το μηδέν όλο το 24ωρο.

 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ (08/01/21 16:00) προβλέπεται μεταβολή του καιρού, από την οποία θα επηρεαστούν το Θρακικό Πέλαγος στα ανατολικά και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, με ανέμους από Νότιες διευθύνσεις εντάσεως 8 BF

 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ (04/01/21 16:00 UTC) από ώρα 22:00 μέχρι 03:00 της 05-01-2021 στο Θρακικό Πέλαγος θα πνέουν Νότιοι Νοτιοδυτικοί άνεμοι ισχύος 7bf – 8bf.

 

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος θα πνέουν Βορειοανατολικοί  άνεμοι ισχύος 7 ή 8 bf.

Ένα δέντρο που ξεριζώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου στο νομό Καβάλας κι έπεσε μέσα στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου κλήθηκε να απομακρύνει το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καβάλας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ (03/03/20 09:30 UTC) σήμερα 03/03/2020 και μέχρι  23:59  στο Θρακικό Πέλαγος ανατολικά του 25.10 (Ανατολικά Ν. Θάσου) θα πνέουν Νότιοι άνεμοι ισχύος 7 - 8bf,

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ. 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ (20/02/20 16:00 UTC) από ώρα 00:01 μέχρι 06:00 της 21-02-2020 στο Θρακικό Πέλαγος ανατολικά του 25.10 θα πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι ισχύος 7bf – 8bf

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης