Ιατρική Εταιρία Καβάλας

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, στέλνει το δικό της μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Με τον όρο να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του ηλικιωμένος άνδρας δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας για την αναστήλωση του κτιρίου της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής στο Σανατόριο.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα υπέρτασης στις 17 Μαΐου, η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας δημιούργησε ένα τετρασέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο για το κοινό, στο οποίο παρατίθενται πληροφορίες τόσο για τη νόσο, όσο και για την πρόληψη και την καλύτερη διαχείριση της υπέρτασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας διοργανώνει το Επετειακό Συνέδριο από την ίδρυσή της που θα διεξαχθεί στη Καβάλα από 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Lucy.

Ερειπωμένο σχεδόν στοιχειωμένο στην άκρη της πόλης στέκεται περιστοιχισμένο από δασώδη βλάστηση το Σανατόριο της Καβάλας το οποίο για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη μια από τις δυο υγειονομικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου», την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ., στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Κρηνίδων, του Δήμου Καβάλας. 

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου», την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Χρυσούπολης, του Δήμου Νέστου.

Εικόνες ντροπής και θλίψης καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός στο παλιό «πάνω νοσοκομείο» ή «Σανατόριο» όπως το ήξεραν γενιές και γενιές στην Καβάλα. 

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 24/1/21019, μετά τις αρχαιρεσίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της στις 23 Ιανουαρίου 2019, είναι:

Άνοιξαν το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου οι προσφορές για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής του Σανατορίου οι οποίες κατατέθηκαν έπειτα από πρόσκληση της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας όπου ανήκει το ακίνητο.