ΕΛΜΕ Καβάλας

Η ΕΛΜΕ Καβάλας με ανακοίνωση της αναφέρει πως η πρόσκληση που δέχτηκε από το ΓΕΛ Κρηνίδων για εκδήλωση για τις ευρωεκλογές προκαλεί τα δημοκρατικά της αισθήματα, ενώ τονίζει πως η εκδήλωση είναι κομματική φιέστα της ΝΔ.

"Η ΕΛΜΕ Καβάλας, ως κοινότητα που επικουρεί τα γράμματα και τον πολιτισμό, θεωρεί χρέος της να αντισταθεί στην απομάκρυνση της Στέγης από το σπίτι της"

Η ΕΛΜΕ Καβάλας και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους ενημερώνουν για τα νέα “ψηφιακά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς εκτός από την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για νέες προσλήψεις.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με ανακοίνωση τους τονίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την τράπεζα θεμάτων και αναφέρουν χαρακτηριστικά “ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια”.

Η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A είναι αντιπαιδαγωγικές και πως την Τετάρτη (10/05) θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας.

Εκδήλωση ως ένδειξη μνήμης στους Καβαλιώτες Εβραίους διοργανώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας. 

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με επιστολή τους προς τους γονείς των μαθητών, ενημέρωσαν για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και για το ζήτημα της αξιολόγησης τους.

Την Παρασκευή (13/01) στη 13:00 έκαναν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έπειτα από κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της τοπικής ΕΛΜΕ. Βασικό αίτημα τους ήταν η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν δυο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους.

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών.

Στις 5 Νοεμβρίου ο κλάδος αποκτά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας δηλώνει τη συμπαράστασή του στη διωκόμενη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας νηπιαγωγό και προϊσταμένη του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 26 Μαΐου, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας με την ψήφο τους ανέδειξαν τους αντιπροσώπους τους αφενός για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ,το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

«Το μέγεθος της διασποράς είναι πολύ μεγάλο την ώρα που πριν από τις γιορτές τα κρούσματα στα σχολεία δεν ξεπερνούσαν τα 10», λέει στον KavalaNews 102.8 η γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή.  

Αντίθετη με τον τρόπο που ανοίγουν τα σχολεία δηλώνει η ΕΛΜΕ Καβάλας. Επισημαίνει πως είχε προταθεί στο Υπουργείο η παράταση των σχολικών διακοπών μέχρι να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας διευκρινίζει πως δεν επιτρέπεται η διενέργεια self-test μαθητών με ευθύνη των εκπαιδευτικών, γιατί ως ιατρική πράξη εμπεριέχει νομικές ευθύνες και επισείει νομικές συνέπειες.

Αντιδρά η ΕΛΜΕ Καβάλας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του νομού Καβάλας, αλλά και για την απαξιωτική ό

«Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αθρόες συμπτύξεις τμημάτων προκειμένου να εξαφανίσει τα χιλιά

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση 180 χιλιάδων συναδέλφων τους.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά,οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και ειδικό βοηθητικό προσωπικό από τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στην είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Καβάλας που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία της Καβάλας και της θάσου θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Καβάλας.

Την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία ουσιαστική λήψη μέτρων όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκφράζουν οι καθηγητές της Καβάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει μετά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα γυμνάσια και τα λύκεια το επόμενο διάστημα.

Εάν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίσουν να κωφεύουν θα προσθέσουν στο φιάσκο της «τηλεκπαίδευσης» ένα ακόμη κολοσσιαίο: την απώλεια μιας σχολικής χρονιάς.

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στα γραφεία της ΔΔΕ Καβάλας κατατίθενται οι δηλώσεις απόσυρσης των ψηφοδελτίων ΟΛΩΝ των συνδυασμών που έχουν υποβάλει αιτήσεις υποψηφιότητας για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Καβάλας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλαςκαλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνουν αντιφασιστικές συλλογικότητες της πόλης μας την Τρίτη, 6/10, στις 6.30μ.μ., στην Πλατεία Καπνεργάτη.

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/10) στην Πλατεία Καπνεργάτη η ΕΛΜΕ Καβάλας. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη άλλων συλλόγων.

Οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας- δάσκαλοι και καθηγητές- μαζί με τις σχολικές καθαρίστριες διοργανώνουν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνεργάτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρι

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καπνεργάτη διοργανώνει η ΕΛΜΕ Καβάλας.

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας για τις δηλώσεις Λαζαρίδη για τις καταλήψεις στα σχολεία: "Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, σύμφωνα με τις οποίες «βασικός υποκινητής των καταλήψεων είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας».

Η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα αρκετά προβληματισμένη καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη σε εξέλιξη και οι απαντήσεις του Υπουργείου στα ερωτήματά μας, που αφορούν κυρίως στη διασφάλιση της υγείας, ασαφείς και ανεπαρκείς

Aνακοίνωση σχετικά με τις εξαγγελίες με τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τις θερινές διακοπές ενόψει πανδημίας εξέδωσε η ΕΛΜΕ Καβάλας την Τρίτη 25 Αυγούστου. 

Σελίδες