Ελαιοπαραγωγοί

Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων στην περιοχή του Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς ότι έχει αποστείλει στους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Θάσου το υπ’ αριθμ.πρωτ.ΥΔ 2191/24.11.2020 έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοποθαλογικού Ινστιτούτου, στο οποίο αναφέρονται τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης καρπών ελιάς καθώς και οι μέθοδοι αντιμετώπισης των εντομολογικών και λοιπών ασθενειών της ελιάς.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο ΥπΑΑΤ για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά τους παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης και ανοιξιάτικης Πατάτας.

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου με δηλωθέντα κωδικό 164 οτι λύθηκε, κατόπιν και της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε, το τεχνικό πρόβλημα στην πλατφόρμα και από αύριο το απόγευμα θα μπορούν να καταθέσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τις αιτήσεις τους.

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiiter, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης κάνει γνωστό ότι το πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τους ελαιοπαραγωγούς της ποικιλίας «θρούμπα» και με κωδικό «164», είναι τεχνικής φύσεως και θα επιλυθεί έως αύριο το μεσημέρι.

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με θέμα: «Άμεση τροποποίηση της υπ’ αριθμ.πρωτ.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Στρατάκο. 

 

Με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, τον καλεί να

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, σύμφωνα με το άρθρο 6Γ(γ)γγ του Π.Δ. 107/2015 (Α’ 174) για την άμεση έναρξη των διαδικασιών του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς το ελαιοκομικό έτος 2016

Την 10-11-2015 το πρωί, στο Ελαιοχώρι Καβάλας, 74χρονος ημεδαπός, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, κατά τη διάρκεια εργασιών συγκομιδής καρπών από ελαιόδεντρο, κατέπεσε σε κιγκλίδωμα περίφραξ

Μικτή είναι η εικόνα για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου στη Θάσο.

Το φλέγον θέμα της άμεσης αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Θάσου έθεσε στην Ευρωβουλή με Ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή  6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς. Στην Ερώτησή του επισημαίνει το πρόβλημα και καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των ελαιοπαραγωγών της Θάσου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.