εκλογές 2023

Πάνω από 2.000 είναι οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και των τεσσάρων Δήμων.

Ανακοινώθηκε στις 19.00 της Κυριακής το κοινό exit poll για τις Εθνικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 80% του αποτελέσματος του exit poll.

Όπως ενημέρωσε στις 5 το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο 40,77%. Αυτό το ποσοστό υπολογίστηκε μεσοσταθμικά, όπως είπε, γύρω στις 16:15-16:30.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές. 

Οδηγό άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε 20 ερωτήσεις - απαντήσεις, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις υποψήφιοι βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Την ίδρυση ενός συνασπισμού δεξιών κομμάτων, ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

Τέλος προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων πολιτικών σχηματισμών στον Άρειο Πάγο. Δείτε αναλυτικά τα κόμματα και τους υποψήφιους.

Από την ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από το Τμήμα Πληροφορικής, μετά από αιτήματα φορέων, υποψηφίων και πολιτών έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες μας τα τελικά αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

«Τελικά ήμασταν όντως μόνοι μας απέναντι σε όλους και ένα είναι σίγουρο ότι στις 25 Ιουνίου θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα μόνοι απέναντι σε όλους», αναφέρει η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, μετά και την ενσωμάτωση ψηφοφόρων σε ΗΠΑ και Καναδά.

«Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί οδηγίες για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Aπό την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Το πρωί της Κυριακής (21/05) άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αυτές τις εκλογές απηύθυνε μέσω του KavalaNews 102,8 η βουλευτής Καβάλας και εκ νέου υποψήφια Τάνια Ελευθεριάδου.

Προεκλογική ομιλία με πολύ κόσμο μέσα και έξω από το ξενοδοχείο Λούσυ στην Καβάλα πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Προεκλογική εκδήλωση με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του νομού Καβάλας πραγματοποιεί την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:30 το βράδυ στο καφέ Aparto ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Πασχαλίδης. 

Να προσέλθουν στην κάλπη οι ψηφοφόροι και να ψηφίσουν με λογική και σύνεση προέτρεψε τους πολίτες του νομού Καβάλας η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ Ειρήνη Βρανά μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη.

Μήνυμα μάχης μέχρι το τελευταίο λεπτό με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ έστειλε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Καβάλα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Καθοριστικός ο ρόλος των 430.000 νέων ψηφοφόρων - Το «όχι» της ΝΔ να διευκολύνει την ψήφο των νέων που απασχολούνται σε εποχική εργασία στα νησιά.

Σελίδες