εγκληματική οργάνωση

Μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν διαπράξει απάτες, πλαστογραφίες, διακίνηση μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Έγιναν 8 συλλήψεις σε Καβάλα και Αττική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε περιοχές της Β. Ελλάδας για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε απάτες εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Λεία που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να αποκομίσει από ανυποψίαστους πολίτες και εταιρίες, αδειάζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ψηφιακές απάτες με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, προτού η δράση της αποκαλυφθεί από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα πολυάριθμο εγκληματικό δίκτυο, να εξακριβώσουν τον τρόπο δράσης τους και να εξιχνιάσουν δεκάδες περιπτώσεις απάτης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Καβάλα που είχε δράση στη διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν έξι άτομα, στο πλαίσιο εκτέλεσης ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε συστηματικά από τη Βουλγαρία

Οι έξι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση από το 2020 έως και το τέλος το 2021. Οι αρχές εξιχνίασαν 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη για ναρκωτικά.

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (3/3), σε περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανού ένας ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές

Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά, ζητώντας να απορρριφθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.