δημοτική αστυνομία

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1.213 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω του ΑΣΕΠ.

Να καταστήσουν σαφές στους οδηγούς ότι η στάθμευση απαγορεύεται στην στάση των αστικών λεωφορείων και στον ακριβώς διπλανό χώρο φορτοεκφόρτωσης στην οδό Ομονοίας προσπαθούν η δημοτική αστυνομία και ο Δήμος Καβάλας.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας προχώρησε στην περισυλλογή 3 αυτοκινήτων και 2 μηχανών, από διάφορα σημεία της πόλης. 

Η δημοτική αστυνομία της Καβάλας προχώρησε σε περισυλλογή 8 αυτοκινήτων και 3 μοτοσυκλετών που είχαν εγκαταλειφθεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι τρομακτικό και πως αλλάζει το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Καβάλας που επιθυμούν να ανανεώσουν την «κάρτα στάθμευσης μ

Ειδοποιητήρια προς του Δημότες Καβάλας άρχισαν να στέλνονται για κλήσεις από το 2004. Υπάρχουν ωστόσο και οι κλήσεις κατά της διάρκεια της πανδημίας στις οποίες οι δημότες μπορούν να ρυθμίσουν σε δόσεις.

Διαγραφές από 50% εως 100% των προσαυξήσεων, 100 δόσεις και αναστολή αναγκαστικών μέτρων προβλέπει μεταξύ άλλων η ρύθμιση οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας από φυσικά και νομικά πρόσωπα προς Δήμους, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν πρόκειται και οφειλές παρελθόντων ετών. 

 

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δίνεται παράταση στην κάρτες στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Καβάλας που έχουν ληξει.

 

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας πραγματοποίησε, από τις 4 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, 1.122 ελέγχους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στις λαϊκές αγορές Καβάλας και Κρηνίδων, για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση.

 

Σε πάνω από πέντε εκαττομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές στον Δήμο Καβάλας από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, ενώ υπάρχουν κάποιες που φτάνουν μέχρι και 3.500 ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί. 

 

Από την πρώτη ημέρα εντατικοποίησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 1.424 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, χωρίς να σημειωθεί καμία παράβαση.

 

Στην απομάκρυνση 10 εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μηχανών από διάφορα σημεία της πόλης, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, προχώρησε τους τελευταίους μήνες η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. Πρόκειται για οχήματα που ήταν παρατημένα εδώ και χρόνια στις γειτονιές της πόλης. 

 

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, πραγματοποίησε ελέγχους σε 92 εμπορικά καταστήματα, σε μια τράπεζα, σε μια δημόσια υπηρεσία και σε τρία αστικά λεωφορεία, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται οι οδηγίες για τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας

Κόσμο γέμισε ο παραλιακός δρόμος της Ραψάνης που εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό βγήκε να περπατήσει. Όπως φαίνεται την ίδια ιδέα και ακριβώς την ίδια ώρα είχαν αρκετοί με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών.

Στην επιβολή προστίμων σε τέσσερις (4) Καβαλιώτες, οι οποίοι δεν διέθεταν τα έγγραφα μετακίνησης στα τραπεζικά υποκαταστήματα της πόλης, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής (3/4) η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. 
 

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Καβάλα, αλλά και της δημοτικής αστυνομίας και του λιμενικού σώματος, για την τήρηση των μέτρων του κατ΄οίκον περιορισμού. 

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, προχώρησε στην απομάκρυνση οκτώ εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μιας μηχανής από διάφορα σημεία της πόλης.

«Εθεάθη δημοτικός αστυνομικός να δίνει κλήση (ορθά) στο αυτοκίνητο που δεν είχε κάρτα ενώ αγνόησε παντελώς το διπλανό αυτοκίνητο παρκαρισμένο παράνομα σε θέση με κολωνάκια ακριβώς στην διχάλα των δύο δρόμων...»

 

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η Όλγα Αρόγλου

 

 

Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων της, προέβη σε απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μοτοσικλετών, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

 

Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων της, προέβη σε απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μοτοσυκλετών,  ακολουθώντας τη  διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Θυμίζουμε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης που επιθυμούν να προμηθευτούν «κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου» για την ελεγχόμενη στάθμευση, μπορούν να καταθέτουν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 01 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2019...

Με ολιγάριθμο προσωπικό λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας μετά την ανασύστασή της πριν από 2,5 χρόνια. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλία Καλεντερίδη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου

Η Δημοτική Αστυνομία από 01/09/2015 έως και σήμερα, κατόπιν επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που αφορούσαν σε δεσποζόμενα ζώα έχει ασχοληθεί με 28 υποθέσεις με σκοπό να διαπιστωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών