δημοτικά σχολεία

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgreen», συνεχίζει για 4η σχολική χρονιά, τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. 

Δημοτικά σχολεία επισκέφθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Νώε», για να ενημερώσει τα παιδιά για τα αδέσποτα.

Τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων αλλά και τους γονείς ενημερώνει η ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καβάλας για την αλλαγή ώρας της διεξαγωγής του ημιτελικού γύρου του Ετήσιου Διαγωνισμού Ορθογραφίας

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει πως έχουν αρχίσει οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου και των προνηπίων/νηπίων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024.

Το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματική Εταιρείας θα βραβεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας

Πέντε δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στο νομό Καβάλας λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου από τα 34 που είχε προτείνει το Υπουργείο Παιδείας.

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου θα δοθεί στις εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία .

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας Αλέξανδρο Ιωσηφίδη το σχολείο δεν κλείνει. Η δασκάλα τέθηκε σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη λειτουργία του σχολείου», αναφέρει στο kavalanews ο κ Ιωσηφίδης. 

Προχωρά η εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των οικογενειών των προσφύγων που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. 100 παιδιά άρχισαν να φοιτούν σε 6 δημοτικά της Καβάλας σε μεσημβρινά και απογευματινά τμήματα

Ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών. Ταυτόχρονα, επιστρέφουν στις νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Δεν έγιναν ούτε σήμερα μαθήματα σε πολλά σχολεία της χώρας, με το πρόβλημα αυτή τη φορά να εντοπίζεται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Όπως αναφέρουν καθηγητές κάποια σχολεία κάνουν μάθημα και κι άλλα όχι. 

 

Σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συνοδευόμενος από την αναπλ. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κα. Αθανασία Γαϊτανίδου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας, κ. Σάββα Εμινίδη, με αφορμή την επανέναρξη των Δημοτικών Σχολείων, επισκέφθηκαν τα 19ο  και 22ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης της Καβάλας. 

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στη 1 Ιουνίου απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Καβάλας. Οι μαθητές παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με αρ. Πρωτ.: Φ.6/58012/Δ1/12-04-2019 και θέμα: «Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020»  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: 

Την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε επιπλέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας ανακοινώνει με εγκύκλιο του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.