αρχαίο θέατρο

Το voria.gr και η Μαρίνα Ριτζαλέου έκαναν ένα αφιέρωμα στο αρχαίο θέατρο της Θάσου που αναστηλώνεται.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί το εργαστήριο αρχαίου δράματος, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

Το φιλόδοξο σχέδιο του πρώην δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου του νησιού στην αρχική του μορφή

Προχωρούν τα έργα αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Θάσου. Έχουν τοποθετηθεί ήδη τα 12 πρώτα στηρίγματα που θα υποδεχτούν τις αυθεντικές μαρμάρινες κερκίδες αφού πρώτα έχουν καθαριστεί και έχει φανεί το κατάλευκο Θασίτικο μάρμαρο.

 Ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάζεται από τα Αθηναϊκά Θέατρα, το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία, η παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare «Οθέλλος» παρουσιάζεται την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.  

 

Με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε βιομηχανία κρεάτων στην Καβάλα μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Θόδωρος Μουριάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βρ

Κανονικά θα διεξαχθεί η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ. 

 

Ένα άρθρο του τέως δημάρχου Θάσου, ιστορικού και συγγραφέα Κώστα Χατζηεμμανουήλ, δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα «Τα Νέα».

 

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων

 

Η συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Φιλίππων με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21.00, στο Καρνάγιο Καβάλας, στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων. 

 

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, παρουσιάζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

 

«Ένας εξαιρετικός ΔΟΝ ΖΟΥΝ που γοητεύει το κοινό… Ο Νίκος Κουρής στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του… Μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου αποτελούν ένα έξοχο δίδυμο…»   

 

Με αφορμή την ένταξη της δεύτερης φάσης αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Θάσου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ προέβη στην ακόλουθη