Ανδρέας Καραγιώργης

Σε συνέχεια των συναντήσεων με αλιευτικούς φορείς της περιοχής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου συναντήθηκε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αλι

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» ετοιμάζεται να δείξει τα… δόντια της στο νομό Καβάλας. 

 

Στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκε το διήμερο 12 και 13 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ Α. Καραγιώργης

Η συμμετοχή του μοναδικού στην Ελλάδα Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη στην άκρως ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη γνωριμίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρο Λιβανό, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021, εκτός από άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και εξαιρετικά εποικοδομητική.

 

Οι αλιείς της λιμνοθάλασσας της Βιστωνίδας σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη δώρισαν 100 κιλά ψάρια στο "Τραπέζι της Αγάπης". 

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκαν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ Ανδρέας Καραγιώργης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Αλέξης Πολίτης.

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ΔΕΥΑ Καβάλας χρηματοδοτείται με πόρους 1.039.500 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας προκειμένου να αντικαταστήσει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της πόλης.

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ανδρέας Καραγιώργης ορίζεται θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής

Οι αρνητικές οικονομικές συγκυρίες και η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δημιούργησαν, πρόσθεσαν και εξακολουθούν να δημιουργούν ισχυρές αμφιβολίες για το μέλλον της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα, η οποία σήμερα απασχολεί 270 άμεσες θέσεις εργασίας

Ο περιφερειακός συνδυασμός «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», έχοντας αναδείξει μέσω του προγράμματός του, τα τεράστια οφέλη από την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ, ακούγωντας ταυτόχρονα την πληθώρα διαμαρτυριών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι ακόλουθοι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ ορίζονται στις εξής θέσεις ευθύνης: 

Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε πως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου που μισθώθηκε και θα εκτελούσε τα δρομολόγια από και προς το νησί, μέχρι τις 31 Αυγούστου.

 

Η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, και η εξυπηρέτηση του νησιού μόνο μέσω της Αλεξανδρούπολης, έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην τουριστική προοπτική του νησιού. 

Με βαθιά ανησυχία πληροφορούμαστε πως το «σχέδιο εξυγίανσης» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήταν και η μόνη η οποία το στήριξε κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Ως πολίτες του νομού Καβάλας, βρισκόμαστε σήμερα στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να πανηγυρίσουμε μαζί με τους αγνούς φιλάθλους της, την άνοδο της ομάδος μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης (ΓΣΕ), στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ τής Ελλάδος.

 

Ο κ. Καραγιώργης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, επανέλαβε την προγραμματική θέση του συνδυασμού για την αξιοποίηση μεν του ορυκτού πλούτου της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών...

Κατατέθηκε επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαίου στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής, η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ», από τον επικεφαλής της παράταξης Ανδρέα Καραγιώργη. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Καραγιώργης, αναφέρθηκε συνοπτικά αλλά και επεξηγηματικά, στους τέσσερις στρατηγικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, οι οποίοι αφορούν :

Συνάντηση ενημέρωσης με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Ευ. Τσομπανόπουλο, είχε το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» κ. Α. Καραγιώργης, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Π.Ε. Καβάλας κα. Μ. Γεωργίτση.

Στην πολύ σημαντική ημερίδα που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το ΤΕΕ-Θράκης, την Τετάρτη 10 Απριλίου στην Κομοτηνή, παρευρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Το είπαν με τον πιο κυνικό και προσβλητικό τρόπο για όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Κ. Μητσοτάκης και ο Β.

Δηλώνουμε αντίθετοι σε αυτό το προεκλογικού τύπου (το λιγότερο) «πυροτέχνημα», το οποίο χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση, εξαγγέλθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

"Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση" είναι το όνομα του νέου συνδυασμού με επικεφαλής τον οργανωτικό περιφερειάρχη Α.Μ.Θ των ΑΝ.ΕΛ. Ανδρέα Καραγιώργη ο οποίος διεκδικεί την περιφέρεια ΑΜΘ στις εκλογές του Μάϊου. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιτευχθεί υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για το πρώην στρατόπε