ΑΜΘ

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύσκεψη έγινε το πρωί της Τετάρτης (17/04), από το συντονιστικού όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Εκλογές διεξήχθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Απριλίου, έτσι ώστε να αναδειχθούν από τη βάση του κόμματος, οι 2 από τους 9 υποψηφίους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ο πρόεδρος της, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, τονίζουν την αντίθεση τους για τη συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α σε μια ανά Περιφέρεια αλλά και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε  για συνένωση των ΔΕΥΑ σε νομαρχιακό επίπεδο καθώς και οποιαδήποτε πρόταση που περιέχει τον όρο αναγκαστική ή υποχρεωτική συνένωση.

Η έκθεση των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ με τίτλο "Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη", που αναδεικνύει τα προϊόντα της περιφέρειας στην Αθήνα, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Δείτε τα εγκαίνια της έκθεσης ΕΔΩ.

Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, και συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, του τομέα της ψυχικής υγείας στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Η Γενική περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ανακοί

Η Πρωτοβουλία για την δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητά την συμπαράστασή των πολιτών στον αγώνα της

Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜΘ ανακοινώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών και οι ψεκασμοί άρχισαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις τελευταίες ημέρες.

Το Europe Direct ΑΜ-Θ με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέστου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέστου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις και ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους στην ΕΕ».

Στην 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε το ζήτημα της αποκατάστασης του Φράγματος των Μαριών στη Θάσο.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, είχε συνάντηση με τον νέο Περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, Γιώργο Κυμπαρίδη, με τους δύο άνδρες να αναφέρουν πως στόχος είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο.

Στις 18 και 19 Μαρτίου έγινε στο Βέλγιο η Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής περιφερειών και πόλεων, με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκπροσωπείται από τον αντιπεριφερειάρχη διεθνών σχέσεων-διαπεριφερειακών συνεργασιών και εξωστρέφειας, Χάρη Δαλκίτζη.

Σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κάνει περιοδεία ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, Γιουνγκ Ιλ Λη, και ανάμεσα στους προορισμούς του είναι και η Καβάλα.

Νωρίτερα από ότι συνήθως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άρχισε την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ.

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, έγιναν συναντήσεις ώστε tour operators από όλη τη Δανία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τουριστικές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Στην κοινή διαπίστωση ότι εξελίσσεται σε ισχυρό ο δεσμός που αναπτύσσουν οι ιδιώτες με την τοπική αυτοδιοίκηση στην αστική και αγροτική ανάπτυξη προέβησαν οι συμμετέχοντες East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events.

Από τις 7 έως τις 13 Μαρτίου στην Καβάλα και όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έγιναν 22 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών.

Στις 13 και 14 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 4ος διαγωνισμός διαπραγμάτευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μία προσπάθεια έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιδιατρική ΜΕΘ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά το θάνατο ενός μικρού αγοριού από τη Θάσο (δείτε την υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Δηλώσεις για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η περιφερειακή παράταξη της ΑΜΘ, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, του Στέργιου Ηλιόπουλου, εκφράζει τους προβληματισμούς της για τα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, καθώς σε νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβλέπεται η παύση της πάγιας και τακτικής χρηματοδότησής των κέντρων από το κράτος, μέσω των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, με προγραμματικές συμβάσεις.

Συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεδρίαση που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, παρόντος και του περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, είχε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβέρνησης, στη συνάντηση που θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας.

Μία προσπάθεια έχει αρχίσει τις τελευταίες ημέρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιδιατρική ΜΕΘ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά το θάνατο ενός μικρού αγοριού από τη Θάσο (δείτε την υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. 

Οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν εθελοντική συγκέντρωση διαφόρων ειδών τα οποία προσφέρθηκαν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα

Σε εκλογή προεδρείου προχώρησε η ένωση προσωπικού λιμενικού σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σελίδες