αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος

Αναλύοντας περισσότερες από 30.800 αξιολογήσεις χρηστών στην πλατφόρμα της Google για το 2023, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία

Η TUI προσθέτει 345.000 θέσεις πτήσης στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της για το 2025. Το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ θα αποκτήσει 70.000 νέες θέσεις και 9 αποκλειστικά δρομολόγια προς Boa Vista, Cancun, Hurghada, Καβάλα, Orlando-Melbourne Florida, Montego Bay, Pula, Punta Cana και Sal, ενώ αυτό του Μάντσεστερ, θα έχει νέες αναχωρήσεις για 10 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών δρομολογίων προς Boa Vista, Κανκούν, Lamezia Terme στην Ιταλία, Ορλάντο-Μελβούρνη στη Φλόριντα, Καβάλα, Montego Bay, Punta Cana και Αλας.

Πτήσεις κοινού κωδικού ανακοίνωσαν Aegean Airlines και Eurowings. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι αριθμοί πτήσεων Α3 της Aegean πρόκειται σταδιακά να εμφανίζονται στις πτήσεις της Eurowings από και προς την Ελλάδα, με έναρξη στις 24 Μαρτίου του 2024.

Ματαιώθηκε η πρωινή πτήση του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου από την Αθήνα για την Καβάλα λόγω της έντονης ομίχλης που επικρατούσε στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.

Χρονιά ρεκόρ το 2023 για τις επιδόσεις της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις φονικές πλημμύρες το τελευταίο δίμηνο.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει αύξηση πτήσεων από Καβάλα προς Αθήνα, με πτήσεις να υπάρχουν σε καθημερινή βάση για όλο το μήνα.

Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport. 

Ο τουρισμός σε Καβάλα και Θάσο φαίνεται να κινείται στον αυτόματο. Αυτό αποδεικνύει η απόλυτη υποβάθμιση του αεροδρομίου της Καβάλας, καθώς, αντί να αυξηθούν, μειώθηκαν τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια, μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.”

Η Στέλλα Αργυρίου, ψυχολόγος, και ειδική σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας σε θέματα εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας, σε ανάρτηση της παρουσιάζει τα προβλήματα της αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Καβάλα.

O πρόεδρος του φορέα για την προώθηση και διαχείριση του τουριστικού προορισμού ΑΜΘ (Destination Management Organisation - DMO) Μιχάλης Αμοιρίδης, δήλωσε πως από τον Φεβρουάριο θα υπάρξουν δύο επιπλέον πτήσεις στη γραμμή Καβάλα - Αθήνα.

Δέκα ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Eurowings Discover από τη Φρανκφούρτη για το καλοκαίρι του 2023, μέσα σε αυτούς και η Καβάλα.

Επιστολή προς την αεροπορική εταιρεία AEGEAN απέστειλε η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

Μείωση της τάξης 10,7% παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

Συνελήφθη την 16-8-2022 το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας ένας ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ η εκκίνηση πτώση της σημαίας είναι πλέον στα 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ που ήταν, ενώ η τιμή της μονής ταρίφας(μετακίνηση εντός της περιμετρικής ζώνης) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ από 0,68 ευρώ. Η διπλή ταρίφα από το 1,19 ευρώ ανέβηκε στο 1,25 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα προσγειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/5) το αεροπλάνο που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Αν αύριο συνταγογραφούσαμε το μοριακό τεστ, θα πάτε στο γιατρό που τον έχετε γνωστό σας και θα του πείτε "έλα ρε γιατρέ γράψε μου ένα PCR για να μην το πληρώνω". Αυτό θα κάνατε. 

Δεκαέξι χρόνια βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας ένα τεράστιο αεροσκάφος. Κατασχεμένο για χρέη στάθμευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Με πολύ αργά βήματα επανακάμπτει ο προερχόμενος από τη βόρεια κυρίως Ευρώπη τουρισμός στην Καβάλα και τη Θάσο. 

 

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας λίγο μετά την απογείωση του πραγματοποίησε αεροπλάνο με προορισμό τη Γερμανία. 

 

Έπειτα από τη συνεχή αύξηση επιβατών τα τελευταία χρόνια και την έντονη προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών αναψυχής, αυτό το καλοκαίρι η Lufthansa επεκτείνει σημαντικά το δίκτυό τη

Μια καίριας σημασίας πιστοποίηση σχετικά με την  εφαρμογή μέτρων κατά του Covid-19 έλαβαν πρόσφατα από το Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων και τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας.

Τρείς μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.

Μείωση που φτάνει στο 77,5% αγγίζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος για το 2020 σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece.

Νέοι προορισμοί στην Ελλάδα για τον όμιλο Lufthansa, ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" της Καβάλας.

 

Συνελήφθη χθες (26-9-2020) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας ένας αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με πλαστό έγγραφο. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε στο αεροδρόμιο της Καβάλας γύρω στις 10 το πρωί όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους από την αυτοδιοίκηση, τις ένοπλες δυνάμεις, την πολιτική αεροπορία, την πυροσβεστική και την αστυνομία

Το αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29/6 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Πολιτική Προστασία στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας 

Σελίδες