ΑΕΙ

Την έναρξη από σήμερα και έως τις 27 Νοεμβρίου της διαδικασίας κατ΄εξαίρεση αίτησης για μετεγγραφή-μετακίνηση σπουδαστών των ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με σχετική του ανακοίνωση.

Οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ψηφιακά μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Στον αριθμό αυτό θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, που εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

«Με το εν λόγω νομοσχέδιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο χώρο των ΑΕΙ, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ανάπτυξη τους», είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελε

 Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως η αναβάθμιση που επιδιώκεται με το ανωτέρω νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια, αλλά την αναβάθμιση που αφορά  τις συνθήκες λειτουργίας των ΑΕΙ, έτσι ώστε να μπορούν πια να λειτουργούν απρόσκοπτα, μέσα σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας και ασφάλειας.

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων απονεμήθηκαν οι υποτροφίες COSMOTE, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

 

Η υπόθεση πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, μιας και το φροντιστήριο της Καβάλας φαίνεται να έχει δραστηριότητα και στην Αθήνα αλλά και μέσω διαδικτύου σε όλη τη χώρα.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων από το νομό Καβάλας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.