«Δεν θα αφήσουμε ούτε ένα καλοκαίρι να πάει χαμένο στην υπόθεση της Καλαμίτσας» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία που παίρνει ο συνδυασμός της ΚΑΠ ώστε να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενοκαι να μην υπάρξει ούτε μία σεζόν χωρίς την κυριαρχία των Καβαλιωτών στην παραλία. 

 

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «ήττα» σε ό,τι αφορά το κοινωνικό προφίλ της πλαζ, λέγοντας συγκεκριμένα: «Δεν είναι ήττα της Τσανάκα, είναι ήττα της κοινωνίας αν αφήσουμε την παραλία στην τύχη της. Μια πλαζ που για δεκαετίες ήταν λαϊκή, που ο αείμνηστος Αθανασιάδης είχε δώσει τεράστια αίγλη και λειτούργησε με επιτυχία κι από τους μετέπειτα δημάρχους, κινδυνεύει σήμερα να την χάσει ο λαός της Καβάλας. Τώρα είναι η ανάγκη να δείξουμε ως κοινωνία ότι δεν θα απεμπολήσουμε την κυριαρχία μας στην παραλία, δεν θα αφήσουμε να χαθεί το λαϊκό προφίλ της, επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι χαρτογιακάδες στην Αθήνα». 

 

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου, στους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Καβάλας, τους οποίους ο Βαγγέλης Παππάς κάλεσε σε μια εθελοντική δραστηριότητα, ώστε με τη δική τους συμβολή η παραλία να προετοιμαστεί για το φετινό καλοκαίρι και να μπορέσει ο κόσμος να απολαύσει τα μπάνια του, οργανωμένα και με τις παροχές που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. 

 

«Έτσι θα δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυματης κοινωνίας αλλά και του Δήμου Καβάλας προς τα έξω. Έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε πάνω από όλα με την πόλη μας. Να πάμε να υπερασπιστούμε εθελοντικά την παραλία, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ. Σε αυτή την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουμε κι άλλα σωματεία εργαζόμενων, να δείξουμε ότι οι Καβαλιώτες είμαστε ενωμένοι και δεν θα αφήσουμε να αλλάξει μετά από δεκαετίες ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ακτής Καλαμίτσας»είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Παππάς. 

 

Νωρίτερα, απευθυνόμενους και πάλι στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ τόνισε: «Δεν είμαι εγώ ο μόνος κατάλληλος να ψηφίσετε. Εσείς θα κρίνετε και θα ψηφίσετε ελεύθερα. Σας ζητώ όμως να μπείτε εσείς, οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, στο προσκήνιο για την επόμενη μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται και να μην συκοφαντείται η ΔΕΥΑΚ». 

 

Ο κ. Παππάς κάλεσε τους εργαζόμενους να καταθέσουν προτάσεις, ως οι καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου τους, για το πως θα γίνει αποτελεσματική η ΔΕΥΑΚ, πως θα σταθεί στο ύψος των αναγκών, όλο το 24ωρο και επί 365 ημέρες το χρόνο. Είπε συγκεκριμένα: «μαζί θα σχεδιάσουμε μια επιχείρηση που να είναι ευέλικτη και να ανταμείβει τους εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ώστε να μην στερηθεί καμία γειτονιά, κανένα χωριό, το νερό ή την αποχέτευση. Εσείς ξέρετε τις παθογένειες αλλά και τις δυνατότητες της ΔΕΥΑΚ. Μπείτε μπροστά κι ελάτε να συνεργαστούμε για να γίνει η ΔΕΥΑΚ καλύτερη, να έρθει πιο κοντά στον πολίτη».