Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ‘’Sand Games for Social Inclusion’’, το οποίο διοργάνωσε ο οργανισμός MSV Basket (Ιταλία) σε συνεδριακό χώρο στην πόλη Trani της Ιταλίας το σαββατοκύριακο που πέρασε. Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καβάλας τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, τέσσερις χώρες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ρουμανία έβαλαν τις βάσεις για την πραγματοποίηση μιας πρωτοποριακής αθλητικής εκδήλωσης που αφορά παιχνίδια στην άμμο, με σημαντικό το στοιχείο του εθελοντισμού.

Στην διάρκεια της δεύτερης αυτής συνάντησης, οι εταίροι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ρουμανία παρουσίασαν την πρόοδο τους στην διεξαγωγή του προγράμματος αυτού, με τον οργανισμό της Πυθίας να κάνει πρώτη την παρουσίαση. Όλοι οι εταίροι δεσμεύτηκαν να λάβουν δράση σχετικά με τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά και την σημαντικότητα της γνωστοποίησης του προγράμματος με κοινό παρονομαστή την συνεργασία. Τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της συνάντησης ήταν η συζήτηση στο κομμάτι της έρευνας για την ικανοποίηση των εθελοντών, η σπουδαιότητα εύρεσης υποστηρικτών αλλά και η τελική απόφαση όσον αφορά τα παιχνίδια που θα συμπεριληφθούν στην τελική εκδήλωση.

 

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Ρουμανία, στα πλαίσια αθλητικών εκδηλώσεων που θα γίνουν εκεί από τον εταίρο της Ρουμανίας. Στην συνάντηση αυτή οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν αλλά και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν ως προοίμιο των εκδηλώσεων στην περιοχή της Καβάλας το καλοκαίρι του 2020.

 

Η ομάδα νέων της Πυθίας Κοιν.Σ.Επ ευχαριστεί το Δήμο Παγγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους.

 

 

(δελτίο Τύπου)