γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης

 

Στον 57χρονο ψαρά Γιώργο Χαλκιώτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019 στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγιάσματος, κοντά στην Κεραμωτή. 

 

Το πτώμα είχαν περισυλλέξει άνδρες του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή και της Αστυνομίας. Είχε εντοπιστεί από ψαράδες, ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και πιθανολογείται ότι ήταν για μέρες στην περιοχή. 

 

 

Αναγνωρίστηκε από τα ρούχα 

 

Η αναγνώριση από τους οικείους του στη Θάσο έγινε μέσω φωτογραφιών και βάσει των ρούχων που φορούσε ο ψαράς την ημέρα της εξαφάνισής του. 

 

Ο 57χρονος αγνοείται από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, όταν έφυγε για ψάρεμα χωρίς να επιστρέψει ποτέ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν σταματήσει μετά από μία σχεδόν εβδομάδα. 

 

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 12 Απριλίου, είχε εντοπιστεί η βάρκα του 57χρονου στην περιοχή της Θασοπούλας. 

 

Η όλη υπόθεση απασχολεί επί 41 συνεχείς ημέρες το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος σε Λιμένα, Κεραμωτή και Καβάλα και θα συνεχίσει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

 

 

Πέρασε ολόκληρο 24ωρο χωρίς νεκροψία 

 

Η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Κομοτηνή, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί, δεν κατέστη δυνατή ούτε τη Μεγάλη Παρασκευή, ούτε μέχρι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Οι αργίες των ημερών που διανύουμε ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την ελλιπή στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας αλλά και την απουσία ιατροδικαστή στην Καβάλα. 

 

Δεν κατέστη δυνατή ούτε η ενδεδειγμένη για την κατάσταση του πτώματος συντήρηση σε κατάψυξη. Έτσι έμεινε προσωρινά στα ψυγεία του νεκροταφείου της πόλης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα θα μεταφερθεί αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Κομοτηνή κι από εκεί θα επιστρέψει και πάλι. 

 

Ζητούν επίσπευση της ταφής – καθυστερεί το DNA

 

Θα ζητηθεί να γίνει άμεσα η ταφή και η κηδεία, μετά την νεκροψία, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία της οικογένειας του 54χρονου, μιας και απαιτούνται περίπου 30 ημέρες για τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που και τυπικώς θα κλείσουν την υπόθεση. 

 

Η αναγνώριση από τους οικείους του θεωρείται επαρκής για να προχωρήσει η διαδικασία, σε συνδυασμό με τη συσχέτιση του συμβάντος που έγινε με βάση το χρόνο εξαφάνισης και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αναφορές στην ευρύτερη περιοχή.