Διήμερη περιοδεία στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, 23 και 24 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Θανάση Βίτσα, καθώς και με τους υποψήφιους Δημάρχους Γιώργο Χανό και Νίκο Γαλατούμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Για τον ίδιο σκοπό, συνομίλησε με δεκάδες κατοίκους και με επαγγελματίες, οι οποίοι του περιέγραψαν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας, στο Κέντρο Κοινότητας, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στο Λιμενικό Τμήμα του νησιού. Εκτός από τη χώρα της Σαμοθράκης, βρέθηκε επίσης στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και στους αγροτικούς οικισμούς Λάκωμα και Αλώνια, όπου συζήτησε διεξοδικά με αγρότες και κτηνοτρόφους για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

 

Κατά τη διάρκεια των εποικοδομητικών αυτών επαφών, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε την ευκαιρία να καταγράψει αναλυτικά τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα ακόλουθα ζητήματα:

 

  • Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου του 2017.
  • Στη μόνιμη και σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, αλλά και με τη Λήμνο.​​​
  • Στην τάχιστη αποκατάσταση της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας, καθώς και στην άμεση στελέχωσή του με επαρκές προσωπικό.
  • Στην ενίσχυση του Λιμενικού Τμήματος με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του, δεδομένης της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή και της συμμετοχής του σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών.​
  • Στη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που επιβαρύνονται με δυσβάσταχτα και δυσανάλογα κόστη παραγωγής και με υψηλή φορολογία.
  • Στη στήριξη των μικρών μεταποιητικών μονάδων που απορροφούν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που παράγονται στο νησί. ​Στη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου διαχειριστικού πλάνου για την ανάπτυξη τουρισμού 12 μήνες το χρόνο, το οποίο θα περιλαμβάνει τη συνολική ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού και τη συντονισμένη προώθηση των δράσεων εναλλακτικού τουρισμού.

 

Αναχωρώντας από τη Σαμοθράκη, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο ουσιαστικών και γόνιμων συζητήσεων, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Κατσιμίγας, δήλωσε: «Οι πολίτες μας καλοδέχτηκαν παντού και εμείς τους ακούσαμε. Τους ακούσαμε με σεβασμό και με προσοχή. Ακούσαμε τις αγωνίες τους και τις προτάσεις τους. Δεν δώσαμε ψεύτικες και μεγάλες υποσχέσεις. Θα είμαστε μαζί τους για να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δώσουμε στο νησί των Μεγάλων Θεών τη θέση που του αξίζει!».

 

Τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας συνόδευσαν στις επισκέψεις του στο νησί της Σαμοθράκης οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Χρήστος Γιαραμάνης, Γιώργος Δαλαμπίρας, Σπύρος Δέδογλου και Μαρία Καμπαρμούση.

 

 

(δελτίο Τύπου)