Η Καθολική Εκκλησία της Καβάλας, καλεί όλους τους Καβαλιώτες καθώς και όλους τους φίλους, να παρευρεθούν στις Θείες Λειτουργίες της Μεγάλης Ενδομάδας που θα τελεσθούν στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Παύλου της Καβάλας (Κύπρου 6).
 
Πρόγραμμα:
 
26/04  Μ. Παρασκευή: 18.00 – * Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού &  18.30 - Ακολουθία των Παθών
 
 
27/04  Μ. Σάββατο: 21.00 – Πασχαλινή Θεία Λειτουργία της Ανάστασης
 
 
28/04  Κυριακή του Πάσχα: 10.00 – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
 
Σας κάνουμε γνωστό ότι το Καθολικό Πάσχα στην Ελλάδα εορτάζεται μαζί με το Ορθόδοξο, με ειδική άδεια του Πάπα και αυτό γίνεται για λόγους πρακτικούς (άδειες σε δουλειές, διακοπές των Καθολικών μαθητών στο σχολείο κτλπ) εφόσον στην χώρα μας, οι επίσημες αργίες ακολουθούν το Ορθόδοξο Πάσχα.   
 
Να επισημανθεί πως ΟΛΕΣ οι Θείες Λειτουργίες είναι "ανοιχτές" για οποιονδήποτε ενδιαφέρετε να τις παρακολουθήσει - συμμετάσχει ή να γνωρίσει την Καθολική Εκκλησία!  
 
* Δρόμος του Σταυρού :
 
Στις Καθολικές Εκκλησίες, η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) τελείται κάθε Παρασκευή με την έναρξη της Σαρακοστής μέχρι και την Μ. Παρασκευή. Ο Δρόμος του Σταυρού αποτελείται από 14 Στάσεις, οι οποίες αποτυπώνονται σε 14 εικόνες που υπάρχουν εντός κάθε Καθολικού Ναού και παρουσιάζουν το δρόμο του μαρτυρίου (Via Dolorosa) του Χριστού από την ώρα που καταδικάζεται σε θάνατο μέχρι και την ενταφίαση του. Η ακολουθία αυτή θεωρείται η κυριότερη ευλάβεια του Θείου Πάθος και έχει καταγωγή από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου όπου Χριστιανοί προσκυνητές διέρχονταν από την οδό του Μαρτυρίου της Ιερουσαλήμ προσευχόμενοι έως και την τελευταία Στάση της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά.
 
Η Ακολουθία τελείται ως εξής:
 
Ο ιερέας μαζί με κάποιο λαϊκό, κρατώντας τον Σταυρό, ξεκινούν από την Πρώτη Στάση και προχωρώντας μέσα στο Ναό καταλήγουν στην 14η Στάση (δλδ στην 14η Εικόνα). Σε Κάθε Στάση, διαβάζονται προσευχές και ψάλλονται ύμνοι αφιερωμένοι στον πόνο της Παναγίας από τον ιερέα και τους πιστούς. "