Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονα, επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, Γιώργος Καρακασίδης και Κώστας Παμπουκίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε περίπου μία ώρα, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα θρησκευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ενώ αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αντικείμενο την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου μας.

 

Ειδικότερα, ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ενημερώθηκαν εκτενώς για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στην αξιέπαινη κοινωνική δράση της τοπικής εκκλησίας, που περιλαμβάνει τη λειτουργία προνοιακών ιδρυμάτων, κοινωνικού ιατρείου- φαρμακείου, αλλά και της Τράπεζας της Αγάπης, μέσω της οποίας παρέχονται καθημερινά πλήρη γεύματα σε εκατοντάδες άπορους συνανθρώπους μας. Επίσης, ειδική μνεία έγινε στη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης, όπου φοιτούν και αλλοδαποί μαθητές από βαλκανικές χώρες, καθώς και στα μοναστήρια που βρίσκονται στην περιοχή της Ξάνθης, δύο εκ των οποίων ανακαινίστηκαν με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Κατσιμίγας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα τις θέσεις και τις προτεραιότητές του για την ανάπτυξη της περιοχής μας, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν στην Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία τη διοίκηση της Περιφέρειας.

 
 
 
(δελτίο Τύπου)