Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α. 

 

Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών,  καθώς και στην ανάγκη προστασίας και φύλαξης περιοχών, γεγονός που προϋποθέτει, όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος  τη συνεργασία όλων, τόσο των υπηρεσιών, όσο των πολιτών και των τοπικών φορέων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο  τέθηκαν οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί το Συντονιστικό Όργανο, το επόμενο διάστημα.

Δελτίο Τύπου